Àlvar Vinyals: 'El futur de les empreses passa per la internacionalització'


Temes relacionats

L'empresa santcugatenca Konik-Tech obre la seva quarta sucursal a l'estranger (13/mai/08)


  • Comparteix:

Àlvar Vinyals / Foto: http://www.vicasa.com

Àlvar Vinyals / Foto: http://www.vicasa.com

Les petites i mitjanes empreses catalanes completen amb èxit la majoria de processos d'internacionalització, un procés imprescindible de cara al futur. Ho ha apuntat l'economista i especialista en aquest àmbit Àlvar Vinyals en una xerrada aquest dijous a la delegació local de la Cambra de Comerç de Terrassa. Vinyals ha afegit que la legislació dels països de destí i les diferències culturals són els principals riscos que han d'afrontar les empreses que s'internacionalitzen.

Vinyals ha exposat quines estratègies han de seguir les empreses que volen començar processos d'internacionalització. En aquesta direcció, l'especialista ha apuntat que en primer lloc s'han de valorar els riscos que pot suposar fer-ho. La legislació del país de destí i les diferències culturals són el primer escull, que s'han de superar i afrontar amb èxit. Si no es fa, ha assegurat, això pot suposar el fracàs de l'operació.

Segons Vinyals, és imprescindible que les pimes s'internacionalitzin. Són declaracions a Cugat.cat.

Àlvar Vinyals

No hi ha futur si no hi ha internacionalització. Les empreses que no s'hi sumin tindran problemes.




Vinyals ha apuntat que els sectors empresarials que més acostumen a fer el pas cap a nous països són els de les noves tecnologies i aquelles que tenen un capital humà jove. Això sí, el ponent ha posat l'ambició en el comú denominador de les pimes que s'internacionalitzen.

En el marc santcugatenc, Konik-Tech i el Grupo Ferrer han estat algunes de les empreses que han fet el pas cap a nous mercats de diversos països.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.