La venda d'automòbils cau un 25% a Sant Cugat aquest 2010


  • Comparteix:

Les vendes de cotxes a Catalunya han caigut gairebé un 25% aquest novembre

Les vendes de cotxes a Catalunya han caigut gairebé un 25% aquest novembre

Els concessionaris de la ciutat han registrat aquest 2010 una caiguda en les vendes del 25% respecte les xifres del 2009. La fi del Pla 2000E ha estat la principal causa d'aquest descens segons els responsables dels concessionaris, que demanen que es reactivin les ajudes a l'automòbil per evitar tancaments i acomiadaments al sector. Per fer-ho, destaquen, cal que aquests ajuts s'aboquin al consumidor i no només als productors perquè és el que pot afavorir tot el sector de l'automoció.

Els concessionaris de la ciutat consultats per Cugat.cat han explicat que han tingut un descens del 25% i que la caiguda en picat de les vendes s'ha produït en acabar els diners del Pla 2000E, aquest estiu. Les previsions dels venedors locals no són gaire optimistes de cara a l'any que ve i preveuen un descens general a tot l'Estat espanyol.


Opel Autocugat ha estat un dels que ha patit aquesta davallada. El gerent del concessionari local, Josep Maria Negre, ha destacat que estan en xifres de vendes que no es veien des de fa 30 anys. En aquest sentit, ha explicat que el sector està pendent del que pugui fer el govern per ajudar-lo.

Josep Maria Negre

El futur del sector depèn del que pugui fer el govern. El que s'ha de fer, més que ajudar al fabricant, és estimular la demanda.


El concessionari Autos Vilarasau també ha patit un descens en les vendes del 25%. El gerent de l'establiment, Víctor Mesclans, ha valorat l'any com a 'fluix i dur', i ha assenyalat la incidència que ha tingut la fi del Pla 2000E.


Víctor Mesclans

Va ser acabar el pla 2000E i baixar les vendes en picat. Les vendes han baixat un 25%.


En general, l'increment de l'IVA, que ha passat aquest estiu del 16 al 18%, no ha influït gaire en les vendes, segons els establiments santcugatencs. Cal destacar, però, que aquest increment ha anat aparellat en el temps amb la fi del Pla 2000E.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.