Sant Cugat, la ciutat de més de 50.000 habitants amb menys atur, segons CCOO


  • Comparteix:

Sant Cugat té una taxa d'aturats molt inferior a ciutat de la mateixa àrea

Sant Cugat té una taxa d'aturats molt inferior a ciutat de la mateixa àrea

Sant Cugat és la ciutat de més de 50.000 habitants amb una incidència de l'atur més baixa a tot Catalunya, segons un estudi del sindicat CCOO. El municipi té una taxa d'atur del 6'9%, una xifra que localitats com Rubí, Mataró i Santa Coloma doblen. La taxa d'atur no és oficial, ja que CCOO ha hagut de prendre com a fonts el registre de les Oficines de Treball de la Generalitat i el cens.

Segons el Mapa d'Atur a Catalunya d'aquest sindicat, l'any passat la mitjana anual de desocupats a la ciutat va ser de 3.847 persones, un 6'9% de la població activa local. Altres ciutats del voltant de Sant Cugat com Rubí, amb un 13'9%; Terrassa, amb un 13'8%, i Sabadell, amb un 13'2%, superen amb escreix les dades de la nostra ciutat. Segons CCOO, la gran quantitat de polígons industrials ubicats al terme municipal és un dels principals factors per explicar la dada de Sant Cugat.

La taxa d'atur de Sant Cugat també està molt per sota de la mitjana del Vallès Occidental, que és del 12'3%, i d'altres comarques properes com el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Baix Llobregat.

CCOO subratlla que la metodologia usada per a l'estudi pot reduir el nombre real d'aturats. El sindicat no empra l'Enquesta de Població Activa (EPA) perquè no proporciona dades disgregades per als àmbits municipal i comarcal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.