Els 'swaps' hipotecaris, motiu de xerrada a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Moment de la xerrada que ha tingut lloc a la Casa de Cultura

Moment de la xerrada que ha tingut lloc a la Casa de Cultura

'El 'swap' hipotecari, un producte venut pel bancs com una assegurança per afrontar la pujada dels tipus d'interès en les hipoteques, ha resultat ser una pòlissa que paga el client al banc si el tipus d'interès baixa'. Així ho ha explicat l'advocat del Col·lectiu Ronda Òscar Serrano en el marc d'una xerrada organitzada per l'entitat aquest dijous a la Casa de Cultura. L'objectiu de la trobada ha estat fer difusió d'aquesta problemàtica i de les possibles solucions. Una vintena de persones ha assistit a la cita.

L'advocat de Col·lectiu Ronda Òscar Serrano ha explicat que el problema dels 'swaps' és la manca d'informació que han donat les entitats bancàries als clients i a la publicitat del producte que 'parlava d'assegurança i no de joc especulatiu'. A més ha afegit que el contracte dels 'swaps' dóna a entendre que només actuen en escenaris en els quals el tipus d'interès creix. Serrano ha explicat els detalls del producte.

Òscar Serrano

Es van vendre com si fossin unes assegurances. Va resultar ser el client l'assegurador del banc.





Aquests productes es van comercialitzar entre 2007 i 2008, segons Serrano abans que els tipus d'interès baixessin, cosa que ja coneixien les entitats bancaries, i que per tant van fer una mala comercialització dels 'swaps' i 'van actuar amb mala fe'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.