CCOO assegura que l'ERO afectarà l'atenció sanitària a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els treballadors del CAP Sant Cugat, en una imatge d'arxiu.

Els treballadors del CAP Sant Cugat, en una imatge d'arxiu.

La delegació sindical de Comissions Obreres (CCOO) de Mútua Terrassa considera que la resolució de la Generalitat sobre l'ERO de l'operador egarenc només 'suavitza' el seu abast i assegura que la seva aplicació tindrà conseqüències per als CAP de la ciutat, ja que els centres acumulen demores de tres mesos per demanar hora amb els especialistes. En un comunicat, Mútua Terrassa afirma que l'empresa està oberta a mantenir converses amb els representants dels treballadors i que l'acceptació de l'ERO permet a l'operador garantir la seva viabilitat econòmica.

No hi ha hagut sorpreses a la delegació sindical de CCOO de Mútua Terrassa quan s'ha conegut que el departament d'Empresa i Ocupació havia aprovat l'ERO presentat per l'operador egarenc, que gestiona els CAP de Sant Cugat. El seu responsable, Joan Carles Delgado, ha lamentat la resolució de la Generalitat, malgrat que finalment l'afectació de l'ERO hagi deixat fora 43 treballadors.

CCOO estudiarà ara la presentació d'al·legacions a l'ERO que ha aprovat la Generalitat i, paral·lelament, iniciarà converses amb la direcció de Mútua Terrassa per mesurar l'aplicació de l'expedient entre el conjunt de treballadors afectats, que sumen 838. Delgado en dóna més detalls.

Joan Carles Delgado

Ara s'ha de mirar com s'aplica l'ERO. No pot ser que un metge marxi a casa dues hores abans i tingui una cua de persones esperant-lo.





D'altra banda, també ha assegurat que actualment hi ha una demora de tres mesos en la sol·licitud d'especialistes en els CAP de Sant Cugat i que això és una mostra que l'aplicació de l'ERO tindrà conseqüències en el futur de cara a l'atenció sanitària a la nostra ciutat.

Joan Carles Delgado

A dia d'avui, un santcugatenc que demani hora al CAP per veure el seu metge o especialista té un temps de retard de tres mesos.







De la seva banda, Mútua Terrassa afirma, a través d'un comunicat, que la resolució de la Generalitat els permet disposar d'una eina que té com a únic objectiu assegurar la viabilitat econòmica d'aquest operador. L'empresa afegeix que manté la seva disposició a continuar negociant amb els representants dels treballadors.

Mútua Terrassa és l'únic operador sanitari que s'ha presentat al nou concurs públic per gestionar els Centres d'Atenció Primària de la ciutat, inclòs el futur tercer CAP.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb el director de centres d'atenció primària de Mútua Terrassa, Josep Maria Grego, però no ha volgut fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.