Perfil de l'aturat santcugatenc: dona, d'entre 35 i 39 anys i amb estudis secundaris


  • Comparteix:

Oficina de l'OTG

Oficina de l'OTG

Les dones d'entre 35 i 39 anys, de nacionalitat espanyola, amb estudis secundaris i que treballaven al sector comercial són les més afectades per la desocupació a la ciutat, segons l'Observatori de Treball de la Generalitat. Dels 4.186 aturats registrats a Sant Cugat al novembre, tres de cada vuit s'ha quedat sense feina en els darrers tres mesos, mentre que l'atur de llarga durada, és a dir, dos anys o més sense feina, afecta gairebé un de cada vuit dels desocupats santcugatencs. Per sectors, l'àmbit dels serveis, especialment el comercial, és el que més llocs de feina ha destruït.

Gènere
A la ciutat, l'atur afecta sobretot les dones. Al novembre a Sant Cugat més de la meitat dels desocupats, 2.188, eren dones, mentre que en aquesta situació es trobaven poc més de 1.998 homes. Respecte fa un any, l'atur femení ha crescut en 265 dones, és a dir, un 13%. Pel que fa als homes, uns 145 han perdut el seu lloc de treball durant aquest any, el que suposa un augment de prop del 8%.

Franges d'edat
La franja d'edat dels 30 als 49 anys és on més incideix l'atur, especialment entre els 35 i 39 anys on hi ha una de cada sis de les persones sense feina. Per edats, la franja on l'atur ha crescut més els darrers 12 mesos és la de 45 a 49 anys d'edat ja que un centenar de persones d'aquest col·lectiu han perdut la seva feina, gairebé la meitat dels nous casos d'atur d'aquest període.

Sectors econòmics
Per sectors, l'àmbit dels serveis és on més aturats hi ha, ja que tres de cada quatre persones sense feina treballaven en aquest àmbit i a molta distància se situen els desempleats de la indústria i de la construcció, amb 590 i 393 aturats, respectivament. La desocupació en els sector serveis ha continuat creixent els darrers 12 mesos. Per contra, construcció i indústria han frenat la caiguda de llocs de treball.

Formació
Pel que fa al nivell d'estudis, l'atur està més estès entre el col·lectiu amb formació secundària tot i que en el darrer any l'increment més significatiu s'ha donat entre persones amb estudis universitaris de segon o tercer cicle. Actualment, la meitat de les persones que no tenen feina compten amb estudis secundaris. Respecte el mateix periode de l'any anterior són 239 més, un increment del 13%. En els darrers 12 mesos, la taxa d'atur entre les persones amb educació universitària de segon o tercer cicle ha crescut en un 16%, deixant en total a 763 persones d'aquest nivell d'estudis sense feina.

Procedència
Per procedència, la desocupació afecta majoritàriament persones de nacionalitat espanyola. Així doncs, set de cada vuit desocupats són originaris de l'Estat. En comparació amb el mateix periode del 2010, això significa que han crescut en un 12%. Les persones sense feina vingudes de fora de la comunitat europea són aproximadament una de cada vuit, el que suposa un increment del 6%. En canvi, l'atur ha disminuït entre el col·lectiu de persones procedents de la resta de la Comunitat Europea un 2%, situant-se ara en 190 persones.

Durada
El gruix de les persones aturades, una de cada tres, ha perdut la feina en els darrers tres mesos. També és rellevant la quantitat de persones afectades per un atur de llarga durada ja que una de cada vuit fa dos anys o més que no tenen ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.