El Departament d'Economia defensa la reducció de les subvencions en escoles de música i llars d'infants


  • Comparteix:

Albert Carreras en una imatge d'arxiu/ Font: Universitat Pompeu Fabra

Albert Carreras en una imatge d'arxiu/ Font: Universitat Pompeu Fabra

El secretari d'Economia i Finances del Departament d'Economia i Coneixement, Albert Carreras, ha defensat la reducció de la subvenció del govern a l'Ajuntament en l'àmbit de les llars d'infants i les escoles de música. En una conferència sobre l'estat de l'economia catalana al Trade Center aquest dimecres, Carreras ha explicat que la Generalitat ha decidit quines prestacions són les prioritàries.

El ponent ha defensat les retallades en les subvencions que el Govern aporta a l'Ajuntament en matèria d'escoles de música i llars d'infants, una quantitat que ha disminuït en un 23% i un 11% respectivament en relació amb l'any passat. Davant aquesta mesura, el govern municipal estudia augmentar la ràtio d'alumnes per aula a les escoles bressol públiques.

Carreras ha explicat que s'han de prioritzar unes determinades prestacions públiques per sobre d'altres.

Albert Carreras

Hem de mirar el problema a la cara. Hem de decidir quines prestacions són prioritàries i quines no.


En una conferència titulada 'Consideracions sobre la situació de l'economia a Catalunya', el ponent ha explicat que la clau per superar l'actual situació econòmica és esforçar-se i treballar més que mai, uns preceptes que ha definit com la 'doctrina Guardiola'. Carreras ha revelat que les competències relatives a les polítiques econòmiques i laborals, claus per millorar la productivitat, pertanyen al govern de l'Estat.

En aquest sentit, el secretari d'Economia i Finances ha apostat fermament pel pacte fiscal.

Albert Carreras

Per descomptat [que cal apostar pel pacte fiscal] perquè una de les palanques que no tenim és decidir el sistema de finançament.


L'exposició s'emmarca dins el cicle de conferències 'Economia i empresa' que organitzen conjuntament Òmnium Cultural i Sant Cugat Empresarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.