Creafutur engega el seu projecte de lloguer de vehicles elèctrics 'MOTIT BCN' a finals de gener


  • Comparteix:

El projecte 'MOTIT BCN' llogarà vehicles elèctrics

El projecte 'MOTIT BCN' llogarà vehicles elèctrics

El projecte 'MOTIT BCN', de l'empresa Creafutur resident a EsadeCreapolis, engega la seva prova pilot a Barcelona a finals de gener. Es tracta d'un sistema innovador que permet als usuaris llogar vehicles elèctrics compartits amb total flexibilitat, amb l'objectiu de millorar la mobilitat dels ciutadans. Durant el primer any de funcionament de la prova, Creafutur posarà a disposició dels usuaris de la capital una flota de motos elèctriques per testar la funcionalitat del servei i la demanda.

Una de les característiques innovadores del 'MOTIT BCN', a banda de ser el primer sistema de 'sharing' amb vehicles elèctrics, és que l'usuari podrà fer els recorreguts urbans amb total llibertat i flexibilitat, sense necessitat de recollir o deixar les motos en uns aparcaments determinats. Aquest sistema es desenvoluparà en la segona fase de la prova pilot quan l'usuari, a través del mòbil o de la web, indicarà on es troba i on vol recollir el vehicle. El sistema li assignarà una ubicació que mai serà més lluny de 250 metres respecte la posició d'origen. Durant la primera fase de la prova, no obstant això, el 'sharing' serà tancat, amb diferents punts de recollida a Barcelona.

El director general de Creafutur, Guillem Ricarte, ha destacat que la voluntat d'aquest primer any és conèixer la funcionalitat del servei i dels propis vehicles, sense donar gaire importància a l'expansió del projecte en nombre de vehicles i en extensió.

Guillem Ricarte

Serem molt prudents a l'hora d'obrir-ho al gran públic. Estem parlant de pocs vehicles, 25 o 50 motos a l'inici. Ens interessa aprendre de la funcionalitat del servei.


Així doncs, la voluntat del projecte és consolidar-se a Barcelona amb aquesta prova pilot i començar una fase d'expansió a altres territoris de l'àrea metropolitana un cop es comprovi que el sistema es pot desenvolupar sense problemes. Ricarte ha assegurat que ciutats com Sant Cugat, que registra un alt percentatge de mobilitat amb vehicle privat, són possibles indrets on implantar el sistema en un futur.

Guillem Ricarte

Hi ha una fase de creixement extensiva a altres ciutat de l'entorn metropolità. Ciutats amb molta densitat d'entrades i sortides amb vehicle propi, com ara Sant Cugat, poden ser molt interessants.



Els usuaris que utilitzin 'MOTIT BCN' disposaran de tarifes variables, en funció de la utilització que es faci del servei i del seu recorregut habitual. Aquells que utilitzin de manera freqüent el servei tindran una tarifa plana que oscil·larà entre els 35 i els 40 euros mensuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.