11 empreses de la ciutat tenen vendes a l'exterior superiors als 15 milions d'euros


Temes relacionats

Fem Vallès destaca la capacitat industrial del Vallès per fer front a la crisi (25/gen/12)


  • Comparteix:

Boehringer Ingelheim és una de les multinacionals d'alt valor afegit a Sant Cugat

Boehringer Ingelheim és una de les multinacionals d'alt valor afegit a Sant Cugat

Les empreses exportadores catalanes amb vendes a l'exterior superiors a 15 milions d'euros prenen força a la ciutat, amb 11 companyies d'aquestes característiques al territori. Així es desprén del llibre 'El Vallès, motor productiu de Catalunya', publicat per la plataforma Fem Vallès, on també s'exposa que Sant Cugat té tres de les 100 primeres empreses catalanes no industrials ni financeres pel que fa a la xifra de negoci i al nombre de treballadors. L'economista Joaquim Solà, un dels escriptors del llibre, ha destacat l'alt valor afegit de la indústria santcugatenca i la necessitat de millorar la connectivitat dins del Vallès.

El Vallès ha construït una indústria molt diversificada pel que fa als sectors, el tipus d'empreses i la seva grandària. Concretament a Sant Cugat, el municipi ha seguit una estratègia industrial que, tal com destaca el professor del departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona (UB) i un dels escriptors del llibre, Joaquim Solà, s'ha centrat en captar empreses d'alt valor afegit i, especialment, seus de grans companyies.

Joaquim Solà

Sant Cugat ha seguit una estratègia molt proactiva per captar seus de grans empreses. Està molt vinculat al desenvolupament de grans parcs empresarials al voltant de la B-30.


Actualment, a la ciutat es troben tres de les 100 primeres empreses catalanes no industrials ni financeres pel que fa a la xifra de negoci i al nombre de treballadors. Es tracta d'ISS Facility Services, Roche Diagnostics i Distribuidor Autónomo de Bebidas y Alimentos (DABA). Sant Cugat també es posiciona pel que fa a les empreses exportadores catalanes amb vendes a l'exterior superiors a 15 milions d'euros. Amb aquestes característiques, l'anàlisi de la publicació de la plataforma Fem Vallès posa el focus en Ferrer i Ferrer Pharma, Liven, Aconda Paper, Boehringer Ingelheim, FMC Foret, Delphi Diesel Systems, Ingenico Barcelona, Sharp Electrónica, Indo i GFT Iberia Solutions.

Un dels grans atractius de la zona per a la captació d'empreses són les connexions amb l'AP-7, la B-30 i la línia R-8 de rodalies, a través de les quals s'han construït diversos parcs empresarials. En aquest sentit, l'economista Joaquim Solà ha destacat que un dels reptes per millorar la competitivitat de la indústria del territori és deixar de concebre el Vallès com la perifèria de Barcelona i entendre-ho com un tot. Un altre dels objectius de futur per aconseguir que les empreses de Sant Cugat i els voltants esdevinguin més fortes és millorar la connectivitat entre el Vallès Occidental i l'Oriental.

Joaquim Solà

La comunicació intra-Vallès és bastant deficient. És un dels reptes que cal tenir presents per facilitar la competitivitat de la indústria.



Una de les propostes que la plataforma Fem Vallès considera indispensable per deslliurar el Vallès de la idea de 'perifèria' és construir una institució regional, a través de la fusió dels consells comarcals de les dues comarques (Occidental i Oriental), en el marc d'una regió-vegueria. D'aquesta manera, s'aconseguiria una simplificació administrativa que és, segons han assegurat, una matèria que encara està pendent al territori.

El llibre 'Vallès, motor productiu de Catalunya' ha estat escrit conjuntament pels economistes Joaquim Solà, Montserrat Termes i Xavier Sáez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.