Sant Cugat registra una taxa d'atur per sota la mitjana nacional i comarcal


  • Comparteix:

La taxa d'atur a la ciutat se situa per sota de la mitjana catalana / Font: ACN

La taxa d'atur a la ciutat se situa per sota de la mitjana catalana / Font: ACN

La taxa d'atur a la ciutat frega el 10% en el primer mes de l'any, la segona més baixa de la comarca i per sota de la catalana. Segons el Consorci per l'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental, gairebé un santcugatenc de cada 10 en edat de treballar no troba feina, una xifra inferior a la mitjana catalana que és del 16'73%.

La taxa d'atur és el percentatge entre les persones aturades registrades a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG) i les persones en edat de treballar, és a dir, entre els 16 i 64 anys, que figuren al padró. En aquest sentit, la taxa local s'ha reduït durant el darrer mes en prop d'un 1%, però si es pren com a referència el gener de 2012 la taxa d'atur local ha crescut un 1'5%. La taxa de Sant Cugat també està per sota de les mitjanes catalana i comarcal, que és de més del 16% i del 18%, respectivament. En xifres absolutes, la ciutat té ara 4.290 persones a l'atur, 63 més que fa un any.

Les ciutats de l'entorn, com Rubí, Cerdanyola, Terrassa i Sabadell, tenen totes una taxa superior al 15%. En concret, Rubí té l'indicador per sobre del 20%, Cerdanyola està a prop del 16%, Terrassa supera el 21% i Sabadell es queda prop del 20%. Això situa aquests municipis, tret de Cerdanyola, per sobre de la mitjana catalana i comarcal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.