Abstenció rècord en unes eleccions des del retorn de la democràcia, amb més del 55%


  • Comparteix:

La participació d'aquest diumenge no ha superat la meitat

La participació d'aquest diumenge no ha superat la meitat

La participació a les eleccions europees a Sant Cugat ha estat la més baixa en uns comicis a la ciutat des de la recuperació de la democràcia. En total, han votat 23.695 santcugatencs, un 45,05% dels 52.598 amb dret a vot. Aquest percentatge, però, supera en set punts i mig la mitjana catalana, que s'ha quedat en 37,54%. Respecte els comicis europeus de 2004, la participació ha minvat un punt.

Fa cinc anys, el 45,07% del cens electoral va exercir el seu dret a vot. En aquesta ocasió, la participació ha assolit el 45,05%, dues centèsimes menys que en els anteriors comicis europeus i un rècord d'abstenció per a la ciutat.

Tot i la baixa participació, la tendència santcugatenca ha superat la mitjana catalana, que se situat en el 37,54%, set punts i mig per sota de la nostra ciutat. En el cas de les ciutats de l'entorn, l'abstenció ha estat superior a la de Sant Cugat. A Rubí ha arribat al 66,55%, mentre que a Cerdanyola 60,46%.

Al conjunt de l'Estat espanyol, s'ha registrat un 46,02% de participació, un punt per sobre de la de Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet per superar un cop més la mitjana catalana, tot i la baixa participació.

Lluís Recoder

Una vegada més votem més que la resta de Catalunya. Això vol dir que és una ciutat més cívica. Em sento satisfet, tot i que no estic content de la baixa participació.


A la nostra ciutat, la jornada ha transcorregut amb normalitat a les 77 meses electorals de la ciutat, que han obert de nou del matí a vuit del vespre.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, destaca que els tres col·legis electorals que s'han estrenat avui no han comportat cap problema als electors.

Joan Recasens

Ha estat una jornada de tranquil·litat. Ens hem de felicitar perquè els canvis de col·legis electorals s'ha superat.


Les eleccions se celebren conjuntament a 19 estats europeus més i n'hi ha nou que van avançar la votació. En total, elegeixen el Parlament Europeu més de 375 milions ciutadans de 27 estats. Entre tots elegeixen els 736 eurodiputats que configuraran l'Eurocambra. Els santcugatencs que s'han apropat a les urnes per votar han contribuït a elegir els 50 eurodiputats de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.