Foment prioritza l'eradicació del soroll de l'autopista al pas per Mas Gener

S'ha anunciat aquest dijous al consell de barri de Mira-sol


  • Comparteix:

L'AP7 al pas per Mas Gener / Foto: Google Maps

L'AP7 al pas per Mas Gener / Foto: Google Maps

El ministeri de Foment marca com a 'prioritària' l'actuació que haurà d'acabar amb l'excés de soroll d'autopista AP7/B30 al pas per Mas Gener, a Mira-sol. S'ha donat a conèixer aquest dijous al consell de barri del districte, on s'han presentat els detalls d'una reunió entre tècnics del ministeri i representants de l'Ajuntament i l'associació de veïns del barri. El president de l'òrgan participatiu, el tinent d'alcalde Joan Puigdomènech, ha posat en valor que la trobada tingués un caire tècnic, ja que això suposa que l'acció va per bon camí. Una altra de les proves que tot plegat avança és que ja s'estan fent les prospeccions tècniques al terreny on s'instal·laran les pantalles acústiques que hauran d'acabar amb la problemàtica.

A la reunió també hi va assistir el president de l'Associació de Veïns de Mas Gener, Josep Lluís Lolo, que ha recordat que des de Foment es va obrir la porta a obrir una línia de subvencions perquè les llars d'aquest barri disposin d'un millor aïllament. Encara està per determinar, però, si aquests ajuts els entregarà el mateix ministeri o si dependrà de la Generalitat.

Puigdomènech ha explicat que properament s'organitzarà una sessió informativa per part dels tècnics del ministeri per explicar els detalls de tot plegat.

A principis de novembre, el tinent d'alcalde explicava a Cugat.cat que els estudis que Foment i l'Ajuntament havien fet sobre les mides de les pantalles presentaven diferències. Després de la reunió, aquests criteris s'han unificat.

El futur de la torre d'alta tensió de Mas Gener
El 23 de gener tindrà lloc una reunió entre els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí, Endesa i l'Institut Català d'Energia (ICAEN) per abordar el soterrament del cablejat de la torre d'alta tensió de Mas Gener. La trobada arriba després que Endesa hagi presentat un projecte pressupostat en dos milions d'euros per fer realitat l'obra. Rubí i Sant Cugat s'han conjurat per fer front comú perquè la companyia elèctrica assumeixi part de l'import. Tot i així, el consistori de la ciutat veïna ha comunicat a Sant Cugat que encara ha de decidir fins a quin punt aquestes accions són prioritàries per al seu municipi.

Seguretat
Cau el nombre de robatoris a Mira-sol. Segons s'ha explicat a la sessió del consell de barri i tal com va avançat Cugat.cat, entre el gener i el novembre s'han comptat 33 robatoris menys que l'any passat i s'han produït 36 detencions relacionades amb robatoris a domicilis. Per combatre-ho, des de l'Ajuntament s'ha incorporat al pressupost de 2019 partides per instal·lar més càmeres de seguretat, instal·lar lectors de matrícules, comprar un dron de patrullatge i nous vehicles per a la policia i reforçar el nombre d'agents de paisà.

Participació
El pressupost de lliure disposició de Mira-sol se sotmetrà a votació ciutadana entre el 4 i el 24 de febrer, en línia o presencialment. Actualment, hi ha una trentena de propostes validades pel consell d'entitats del districte que estan passant el període de validació tècnica, que acaba l'11 de gener. La partida destinada al barri és de 100.000 euros.


Joan Puigdomènech

De tots els problemes que hi ha a les carreteres de l'Estat, hi ha dos que mereixen més prioritat: un d'Astúries i l'altre a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.