Els partits arrenquen el compte enrere per a unes eleccions decisives

Les formacions han engegat a Sant Cugat una campanya electoral atípica amb la tradicional enganxada de cartells


  • Comparteix:

Tret de sortida a la campanya electoral per als comicis al Parlament. La tradicional enganxada de cartells ha posat en marxa el compte enrere per al 14 de febrer i ha unit bona part dels partits que concorren en reivindicar la importància d'aquestes eleccions. I partir d'aquí diferents missatges per a unes eleccions on tots veuen que Catalunya s'hi juga molt.

Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT)
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

El PDeCAT aspira a ser "decisiu" en la ruta cap a la independència i "recuperar el govern". Així ho ha destacat la número 5 per Barcelona, la santcugatenca Mireia Canals, qui ha apostat pel "bon govern, l'entesa i la coherència" i ha posat al seu partit com l'element d'equilibri per a possibles pactes entre formacions independentistes.

Ciutadans (Cs)
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

La número 21 per Barcelona de Cs, Munia Fernández-Jordán, defensa que és el moment de canvi davant deu anys de procés i deu anys "perduts". "Volem acabar amb aquests anys foscos", ha dit la candidata, qui ha posat el focus en la necessitat de "governar per a tots". Amb aquest marc, Cs manté la seva política de pactes dins "el constitucionalisme".

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

"Ens hi juguem tot el país i ens hi juguem la gent", ha remarcat la número 83 per Barcelona d'ERC, la santcugatenca Mireia Ingla. En aquest sentit, ha defensat la trajectòria del seu partit, especialment en un moment de pandèmia que requereix de vots "republicans, independentistes i d'esquerres". Per això, ha dit, l'objectiu d'ERC és "liderar el govern de la Generalitat". També ha tingut un record per al santcugatenc Raül Romeva i la resta de companys de partit condemnats o a l'exili.

Partit Socialista de Catalunya (PSC)
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

El PSC es mostra optimista i "espera la victòria" per "fer que la Generalitat funcioni". Així ho ha afirmat el primer secretari del partit a Sant Cugat, Pere Soler, qui assegura que la formació treballa per reactivar l'economia, reconstruir socialment el país i fer front a la pandèmia. Uns eixos que seran prioritaris a l'hora d'establir possibles pactes i arribar a consensos per "materialitzar el canvi que necessita Catalunya".

En Comú Podem
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

"Volem un canvi de govern per canviar la gestió dels darrers 10 anys". Aquest és l'objectiu d'En Comú Podem, que com ha subratllat la número 66 per Barcelona, la santcugatenca Aina Balada, busca centrar les polítiques en els serveis públics, afectats per les retallades, i en les persones. Això obre la porta a un pacte d'esquerres, per al qual veuen amb bon ulls el PSC, ERC i la CUP.

Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

La CUP marca dos eixos en la seva proposta: "la ruptura democràtica amb l'Estat espanyol i les polítiques radicalment transformadores en l'àmbit social i ambiental". Aquest és el seu full de ruta, especialment en el context de pandèmia i de crisi actual, ha especificat el número 8 per Barcelona, Marc Cerdà, qui també ha concretat que seran els eixos que dictaran la seva política de possibles pactes.

Partit Popular (PP)
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

El Partit Popular espera "millorar molt els resultats" amb la seva proposta d'"alternativa" per deixar enrere l'etapa d'"hipernacionalisme". Cal; ha dit el número 14 per Barcelona, el santcugatenc Álvaro Benejam; donar solucions a l'economia i la convivència, "que són un desastre". "Som l'antídot i podem ser la solució", ha concretat Benejam, qui es mostra partidari de pactes amb qualsevol formació que comparteixi aquests objectius.

Junts per Catalunya (JxCat)
Joguines
Foto: Cugat Mèdia

"Tenir feina és la millor política social que podem fer", ha defensat el número 7 per Barcelona, Jordi Puigneró, qui ha destacat que per a Junts les polítiques de reactivació econòmica i impulsar l'economia del coneixement són la prioritat. Per això; ha dit el número 11 per Barcelona de Junts, el també santcugatenc, Damià Calvet; "cal disposar de les eines pròpies d'un Estat", per fer "una reactivació econòmica ben orientada i protegir millor la nostra gent". Així, Junts defensa un govern independentista, per al qual "l'única garantia és que Junts guanyi les eleccions".


Aquest ha estat el primer acte de la campanya electoral, que, si finalment no hi ha canvi de data, s'allargarà fins al 12 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.