Ingla: "Hem fet tot el possible per mantenir La Mirada a Volpelleres"

L'equip de govern reitera el compromís d'eliminar els espais d'equipaments que queden al Parc Bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

Horitzó curs 2023-2024. L'equip de govern manté el full de ruta per tenir el nou edifici de la Mirada en funcionament d'aquí a tres cursos, una vegada superats els tràmits i obstacles urbanístics, que hauran de culminar amb la ratificació de la Comissió d'Urbanisme de Catalunya. L'Ajuntament té previst aprovar el projecte arquitectònic (que s'ha adaptat al trasllat de la ubicació 19 metres, però manté la proposta inicial) en els propers mesos i licitar les obres per començar els treballs el primer trimestre del 2022. Tot plegat, ha dit l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha permès mantenir l'escola al barri de Volpelleres.

Serà un equipament "singular", igual que el projecte educatiu de l'escola, que fins a la posada en marxa del nou edifici es manté al costat de l'escola L'Olivera en mòduls.

"És una prioritat per a aquest govern", ha afirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que s'ha felicitat per haver pogut completar finalment el planejament urbanístic d'aquest equipament que "és una necessitat de present". És per això, ha explicat Ingla, que s'ha optat per mantenir la ubicació al mateix àmbit, per al barri i per aprofitar el projecte executiu. Així ho ha defensat l'alcaldessa en una roda de premsa, a la qual ha estat acompanyada per altres membres de l'equip de govern com Pere Soler, Francesc Duch, Núria Gibert i Pilar Gorina.

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha defensat que l'actual és l'única ubicació viable per tirar endavant el projecte, que fins al moment ha tingut un cost d'uns 500.000 euros, uns 100.000 més del previst inicialment.

La proposta arquitectònica preveu un edifici integrat en el sector i compacte, amb les pistes esportives, per exemple, al terrat, i porxos que s'obren al bosc, com ha detallat Duch, tot i que encara no s'ha presentat el projecte.

Així, l'edifici definitiu de La Mirada es manté al Parc del Bosc de Volpelleres, un espai on l'Ajuntament s'ha compromès de nou a desprogramar la resta de parcel·les d'equipaments per evitar noves construccions. Tot i així, ha advertit Duch, s'haurà d'abordar en un futur el creixement del barri i la ciutat, fet que farà necessaris nous equipaments. Actualment, bona part de les parcel·les per aquest ús estan condicionades per franges de protecció per la seva proximitat a l'autopista o a les vies del tren.






Tall incrustat: Mireia Ingla

No és un objectiu de futur, sinó una necessitat de present i per això és la nostra prioritat. És un projecte educatiu molt singular i això ens obligava a mantenir-nos en el mateix àmbit per mantenir el projecte executiu.

Tall incrustat: Francesc Duch

És un projecte amb els mateixos espais i distribucions, com els porxos que connecten amb el bosc. És un projecte molt sostenible i que no és expansiu. Posa per exemple les pistes esportives a la teulada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.