ERC buscarà la unitat del catalanisme per aconseguir les reclamacions del país


  • Comparteix:

'ERC evitarà que governi el PP, condicionarà el PSOE i arrossegarà a CiU cap a la unitat'. Així ha definit el número 2 dels republicans per Barcelona, Joan Tardà, els objectius del partit de cara les eleccions del 9 de març. Les balances fiscals i el retorn dels papers de Salamanca seran alguns dels elements centrals d'ERC per als propers quatre anys.

En una entrevista a Cugat.cat, Tardà ha volgut remarcar la postura que seguiran després de les eleccions del 9 de març. El republicà ha assegurat que 'els vots independentistes mai no serviran perquè el PP governi' i ha lamentat que això no ho pugui dir CiU que ha recordat que ja hi va pactar. En aquest sentit, el número dos d'ERC, ha destacat que buscaran la unitat entre els catalanistes per aconseguir 'acabar amb l'expoli que pateix Catalunya'.

Joan Tardà

Crec que hem demostrat que som gent coherent. Arrossegarem el nacionalisme català a la unitat perquè o acabem amb l'expoli que patim els catalans o no ens en sortirem.


Tardà ha denunciat que el govern socialista no ha acomplert la llei que 'va aconseguir ERC' i reté els Papers de Salamanca perquè ja no hi ha acord entre els dos partits.

Joan Tardà

Han incomplert la llei i la segona remesa la tenen aturada perquè han considerat que una vegada trencades les relacions amb ERC no calia complir.


En els propers quatre anys ERC seguirà incidint en el desplegament de l'Estatut de Catalunya que, segons ha dit Tardà, es va convertir en un 'estatutet' després de les reunions entre Mas i Zapatero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.