SI avisa que el suport internacional vindrà amb la declaració de l'Estat propi


Temes relacionats

Fer realitat la independència, objectiu electoral de Solidaritat ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Bertran ha fet campanya aquest divendres al CPA

Bertran ha fet campanya aquest divendres al CPA

El número 2 de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per Barcelona, Uriel Bertran, adverteix que el suport de la comunitat internacional i d'Europa s'aconseguirà una vegada Catalunya expliciti la seva voluntat de ser independent amb un referèndum o la declaració de l'estat propi. Per això, Bertran ha instat els ciutadans en un acte al Centro Popular Andaluz (CPA) aquest divendres a evidenciar el seu suport a la independència a les urnes, un projecte que obre a tots els catalans sense distincions en el seu origen.

Per Bertran, aquests cominicis tenen ja un caire plebiscitari i per això ha afirmat que promouran que la primera llei que es presenti i s'aprovi al Parlament serà la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya. Sense aquest pronunciament explícit, ha dit Bertran, o la declaració mateixa de l'Estat propi en cas que l'Estat espanyol no permeti la consulta, Catalunya no aconseguirà el suport de la comunitat internacional i d'Europa.

Uriel Bertran

Mentre Catalunya no expliciti la seva decisió a través d'un referèndum o la independència, Europa considerarà que és un afer intern. Europa no ens atendrà si no va vinculada a una decisió ferma.


Per això, el número 2 de Solidaritat Catalana ha obert el projecte independent a tots els catalans. Durant un acte al CPA aquest divendres, Bertran ha assegurat que el suport a la independència és una qüestió del futur del país, sense importar l'origen dels seus ciutadans.

Uriel Bertran

No demanem que ningú renunciï als seus orígens per ser independentista. Catalunya és un país d'acollida i el projecte pot garantir un futur de benestar



Bertran proposa un full de ruta cap a la independència de Catalunya 'sense renúncies'. En aquest sentit, el membre de Solidaritat Catalana espera que la formació aconsegueixi una representació 'determinant' al Parlament per aconseguir tirar endavant aquest full de ruta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.