Comença la campanya: 10 candidatures es disputen l'alcaldia de Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut aquesta mitjanit l'inici de la campanya electoral de les municipals del 24 de maig amb la tradicional enganxada de cartells. Un total de 10 candidatures es presenten als comicis en què s'elegiran els 25 regidors del ple municipal del proper mandat, d'on sortirà el nou alcalde o la nova alcaldessa.

CiU
La federació nacionalista aspira a revalidar la majoria absoluta - ara té 15 dels 25 regidors - i a convertir Mercè Conesa en alcaldessa de nou. CiU ha renovat la llista profundament, amb majoria de presència femenina en els principals llocs de la candidatura.

Unes 60 persones de CiU han acompanyat Conesa a la penjada de cartell, a la plaça dels Quatre Cantons. Sota el lema 'Fem Feina. Fem Sant Cugat', la candidata nacionalista ha demanat la confiança dels santcugatencs per mantenir 'un model de Sant Cugat que funciona'.

Mercè Conesa

Aquesta ciutat té una identitat pròpia perquè hi ha hagut governs molt propers, governs de CiU.


PP
El PP ha escollit també la plaça dels Quatre Cantons per obrir la campanya electoral, sota el lema 'Un ajuntament de tots, al servei de tots'. Els populars, ara segons amb quatre regidors, es marquen com a objectiu evitar que CiU continuï usant, diuen, l'administració amb finalitats partidistes. Jordi Carreras torna a ser el cap de llista, acompanyat per Álvaro Benejam en el número 2, i promet a les famílies ajudar-les a sortir de la crisi.

Jordi Carreras

Fins ara s'ha fet caure la crisi sobre els ciutadans de Sant Cugat. Els hem d'ajudar a tots a portar el pes de la crisi.


PSC
Els socialistes es presenten a les municipals amb un nou cap de llista, el regidor Pere Soler, que ha substituït, pocs mesos abans dels comicis, Ferran Villaseñor, que ha marxat a ERC amb MES. El PSC es marca com a objectiu millorar els dos regidors que va obtenir fa quatre anys.

L'alcaldable ha iniciat la campanya electoral des de la plaça del Coll amb lema 'La teva veu a Sant Cugat'. Soler ha demanat a la ciutadania que voti amb consciència i en clau local.

Pere Soler

Que surtin, que votin. Dobretot pensant en la seva ciutat. Que pensin que a l'hora de votar, s'ha de fer a consciència.


ICV-EUiA
Roser Casamitjana s'estrena com a candidata dels ecosocialistes en substitució de Joan Calderon. Amb dos regidors en l'actualitat, ICV-EUiA ha congregat la militància a la plaça de Lluís Millet on han simbolitzat l'inici de campanya posant-se samarretes amb el lema 'Lluitem. Fem ciutat amb la gent'. Casamitjana té clar que Sant Cugat necessita un canvi amb les esquerres al capdavant.

Roser Casamitjana

És un moment important per entrar a l'Ajuntament i trencar la majoria absoluta amb un govern d'esquerres.


CUP-PC
La CUP es presenta en coalició amb Procés Constituent, el projecte d'Arcadi Oliveres i la monja Teresa Forcades, per superar l'actual nombre de dos regidors. La cap de llista és Núria Gibert i la candidatura ja ha recollit en un manifest el suport de més de 500 santcugatencs al seu projecte.

La número 1 de la coalició, Núria Gibert, ha simbolitzat l'obertura de campanya enganxant cartells a l'oficina de CatalunyaCaixa de Torreblanca d'on van desallotjar l'ocupació de la PAH. Amb el lema 'Revolucionem Sant Cugat', Gibert vol portar el canvi a Sant Cugat amb propostes i d'una forma trencadora.

Núria Gibert

La CUP-PC aportem un model diametralment oposat al de CiU, volem un poble més just i cohesionat


Cinc partits més volen fer-se un lloc al ple
L'oferta electoral de Sant Cugat es completa amb cinc partits que ara no tenen regidors al ple. ERC, que al darrer mandat es va quedar fora del ple per pocs vots, aspira a tornar a l'Ajuntament amb Mireia Ingla com a candidata i la coalició amb MES, amb l'excap de llista del PSC, Ferran Villaseñor, de 2.

C's es presenta per tercera vegada a les municipals amb nou cap de llista: Aldo Ciprián. La formació d'Albert Rivera vol aconseguir regidors per primera vegada a Sant Cugat.

La formació uaSC repeteix amb Jaume Massanés com a alcaldable i lluitarà per obtenir representació per primer cop al consistori.

Solidaritat per la Independència (SI) lluitarà per segona vegada a les municipals i intentarà estrenar-se al ple amb Maria Rosa Comellas com a número 1.

La coalició VOX-FiV s'estrena a les municipals després que FiV concorregués en solitari fa quatre anys. Ignacio Garriga, exmilitant del PP, és la cara visible de la candidatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.