Jordi Guirado (Vox): 'Demanem la il·legalització de Bildu i també dels partits independentistes catalans'

El control de la immigració i la defensa de les famílies tradicionals són les prioritats del partit d'extrema dreta


  • Comparteix:

La il·legalització de partits com Bildu i els que defensen la independència de Catalunya és una de les prioritats de Vox per als comicis espanyols del 23 de juliol. El regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat, Jordi Guirado, afirma que el discurs 'que nodria la banda terrorista ETA encara hi és i alimenta actituds d'odi contra una certa part de la població'. És per això que Guirado nega poder asseure's a negociar amb ells i tampoc amb 'partits independentistes catalans que portin a les seves files a persones que han militat o donat el seu suport explícit a bandes terroristes i el discurs que enalteix el terrorisme'. El control de la immigració i la defensa de les famílies tradicionals són també prioritats del partit d'extrema dreta, que posa com a línia vermella pactar amb partits que 'no defensin la vida en tot el seu sentit', en relació amb les lleis d'avortament i eutanàsia, les quals volen derogar si arriben al govern espanyol.

Vox presenta un ideari programàtic que anomenen "Agenda Espanya" amb 20 punts temàtics on la paraula "Nació" es repeteix fins a 105 cops en 46 pàgines. I és que per al partit de Santiago Abascal "la pàtria engloba tota una manera de viure", ha explicat Guirado en l'entrevista electoral amb Cugat Mèdia. "Estem vivint uns temps on cada vegada més les nacions prenen menys importància [...] i creiem que és molt important remetre'ns sempre a aquestes arrels. "És bo tenir una bandera en comú, un objectiu que ens agermani i ens ajudi a tirar endavant per construir un futur millor".

I en aquesta defensa de la "Nació" es troba també el castellà per sobre de les altres llengües oficials de l'estat, com el català. "No comparteixo gaire això que les altres llengües estiguin en perill", ha dit Guirado, que ha afegit que "el que sí que veig és que producte de voler -suposo que amb tota la bona intenció del món- dotar les polítiques educatives amb una certa prioritat en ensenyar en català, en segons quines zones del territori, el castellà no acaba de tenir el protagonisme que hauria de tenir i ens trobem amb nois que sí que parlen castellà però no el parlen bé". I és que Guirado s'ha mostrat preocupat perquè "ens trobem que moltes vegades entren en joc també (a l'escola) unes polítiques que no són lingüístiques, sinó que són ideològiques i aleshores aquí sí que tenim més a dir, ja. Si hem de protegir la llengua, fem-ho, però des d'una perspectiva estrictament acadèmica", ha emfatitzat.

Vox defensa l'eliminació de les 17 autonomies i aposta per "governar Espanya des d'una manera vertical". Guirado ha afegit que creuen "que ha d'haver-hi un estat central, no centralista, que governi per igual a tots" i consideren que competències com l'educació, la sanitat, la seguretat i la justícia no haurien d'estar transferides. Sobre la gestió de l'administració, Vox aposta per eliminar dràsticament el nombre de funcionaris: "Espanya és un dels països d'Europa amb més funcionariat. És un sector que és una llosa per a la població. Si realment fos productiu i ens millorés la vida a tots, doncs potser valdria la pena fer entendre a la ciutadania que hem de fer un esforç i mantenir aquesta maquinària ben engreixada amb tot el que ens costa d'esforç econòmic, però és que no és aquesta la percepció que tenim els ciutadans". La percepció que té Guirado és que hi ha el Consell Comarcal, la Diputació, la Generalitat... i al final pel camí està "la casa sin barrer". No els sembla el model "més adequat perquè el poble prosperi", ha explicat Guirado.

Vox, que vol derogar també la llei de violència de gènere, considera que no existeix la violència masclista sinó que "existeix la violència d'alguns homes contra algunes dones". "La violència, malauradament, és inherent en algunes persones i les hem d'ajudar a corregir, però criminalitzar els homes i dir que la violència sempre l'exerceixen els homes i sempre és contra les dones no és així", defensa el regidor de Vox a Sant Cugat.

CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL DE VOX


Jordi Guirado

No sé com es nodria aquella banda terrorista, estic parlant d'ETA, però hi havia un discurs que encara hi és, que alimenta aquest tipus d'actituds d'odi i d'animadversió contra una certa part de la població. No ens podem asseure a parlar amb ells. Demanem la il·legalització de Bildu i també de partits independentistes catalans que portin a les seves files a persones que han militat o donat el seu suport explícit a bandes terroristes i el discurs que anelteix el terrorisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.