El govern local i ERC-MES defensen el caràcter social del pressupost a l'espera de negociar amb la resta de partits


  • Comparteix:

Seu de l'Ajuntament de Sant Cugat

Seu de l'Ajuntament de Sant Cugat

L'equip de govern i ERC-MES han defensat l'acord per als pressupostos de l'any vinent al ple municipal d'aquest dilluns amb especial èmfasi en 'el caràcter social' dels comptes. A l'espera de la votació definitiva al desembre i a les negociacions, l'oposició s'ha mogut entre l'abstenció i el vot negatiu en les xifres proposades pel govern local i els republicans.

ESCOLTA-HO

El pressupost municipal de l'any vinent serà de 103 milions d'ordinari i 20 d'inversió més l'amortització del crèdit. Els comptes pactats entre el govern i ERC-MES inclouen 'una partida històrica' de 18 milions per a finalitats socials. El projecte de pressupostos congela l'IBI i la resta de taxes i preus públics. També creixen les subvencions per a l'IBI amb ajuts per als agents esportius i culturals. L'acord implica l'activació d'una targeta ciutadana amb noves línies d'ajuts socials, l'ampliació d'horaris de biblioteques i inversions en el pla de millora del barri del Monestir i per a la creació de la sala polivalent.

El tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, i el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor han defensat els comptes i han estès la mà a la resta de partits.

Damià Calvet / Ferran Villaseñor

Són uns pressupostos que incrementen la partida d'atenció a les persones. / Ha estat un acord fàcil perquè veníem d'un acord previ.


CUP-PC
Els cupaires s'han abstingut i veuen amb bons ulls aspectes inclosos als comptes com el carnet de renda, l'aposta per l'habitatge de lloguer públic i la construcció d'una sala polivalent. El regidor de la CUP-PC, Ignasi Bea, diu que no s'ha de menystenir la capacitat recaptatòria del municipi.

Ignasi Bea

No hem de carregar les famílies i les empreses amb més impostos dels necessaris però hi ha famílies i empreses que poden pagar més del que paguen.


C's
El partit d'Albert Rivera hi ha votat en contra perquè els pressupostos estan lluny del seu model de comptes i per 'la manca de predisposició a negociar' de l'equip de govern. C's proposa retallades a Cugat.cat, al gabinet de premsa i al cartipàs municipal. El regidor Sergio Blázquez ha criticat els pressupostos presentats.

Sergio Blázquez

S'esprem molt el contribuent, que cada vegada té menys diners a la butxaca.


ICV-EUiA
Els ecosocialistes s'han abstingut i faran arribar propostes per millorar els comptes en àmbits com el compliment de mocions, la millora de la tarifació social i el paper de Promusa. El regidor Ramon Gutiérrez ha donat a conèixer altres aspectes que volen negociar.

Ramon Gutiérrez

Proposem elements com el suport a la banca ètica i elements de transparència per al pressupost.


PSC
Els socialistes s'han abstingut. El seu portaveu, Pere Soler, considera positius els comptes per la partida social i la d'inversions. Soler s'ha aproximat a l'equip de govern i a ERC-MES per donar-hi un vot afirmatiu.

Pere Soler

Ens sentim còmodes amb el pacte que han signat amb ERC. Si podem millorar aquest marge que comentàvem, el nostre vot seria positiu.


PP
Els populars s'han abstingut i faran arribar propostes, que no han detallat, per intentar modificar els pressupostos.

L'aprovació definitiva dels pressupostos es debatrà en una sessió extraordinària al desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.