Junts per Sant Cugat vol assolir els 120 agents de Policia Local

Fortuny ha presentant un programa electoral per afrontar 'els reptes' de Sant Cugat


Temes relacionats

Fortuny fa una crida a preservar el model de Sant Cugat i no deixar-la 'ens mans de la CUP' (11/mai/19)


  • Comparteix:

Rosa Cadenas (Dincat), Fortuny i Ferran Felius (Plena Inclusión) amb el programa accessible del partit / Foto: Cugat.cat

Rosa Cadenas (Dincat), Fortuny i Ferran Felius (Plena Inclusión) amb el programa accessible del partit / Foto: Cugat.cat

El Sant Cugat que 'estima' Carmela Fortuny és una ciutat que afrontarà els reptes actuals des de sis eixos: el municipi saludable, el benestar, la proximitat, la prosperitat, la connectivitat i la governança. Junts per Sant Cugat ha presentat aquest dilluns els grans punts d'un programa amb 320 propostes que ha comptat amb un procés participatiu. La seguretat serà una de les apostes amb la voluntat d'arribar als 120 agents de la Policia Local i el trasllat de la comissaria al costat de la dels Mossos, com Fortuny va avançar divendres al sopar d'inici de campanya.

Fortuny vol una ciutat coordinada en seguretat i ha citat, de nou, la reducció del 50% dels robatoris a domicili en els primers quatre mesos de l'any respecte el 2018. I què anirà a l'edifici de la comissaria després d'un eventual trasllat? L'alcaldable ho té clar: l'àrea de serveis socials, actualment a la Casa Mònaco. En aquest canvi de peces també apareix l'actual Biblioteca Central que acolliria la sala d'exposicions d'arts visuals amb l'entrada en funcionament de l''àgora del coneixement' de la nova biblioteca de Ramon Barnils. En cultura, volen crear un Museu virtual com la Tate de Londres i crear un espai per al circ i les festes populars al sot de Can Solà.

El projecte social de Junts per Sant Cugat també parla d'un hospital de referència a Sant Cugat. Preguntada per Cugat.cat, Fortuny veu aquest centre 'a prop d'una estació' i ha esgrimit que tenen pensat modificar urbanísticament alguns terrenys en parcs empresarials on 'no es poden fer equipaments per poder fer-los o ubicar-hi empreses de serveis'. I ha afegit: 'és complicat poder fer una reserva de terrenys, perquè en tenim poques'. Un nou casal de la Gent Gran el situen als espais inferiors de la plaça U d'Octubre per alliberar l'espai de la residència per fer un centre de dia.

També ha visualitzat una regidoria de Drets Civils i un comissionat per a la defensa del drets de les persones amb discapacitat. I una declaració d'intencions ha estat la confecció del programa electoral perquè sigui de fàcil enteniment per aquest col·lectiu. Així, el document segueix les pautes de la Asociación Lectura Fàcil, una aposta ben rebuda pels representants de Dincat i Plena Inclusió, presents a la roda de premsa del programa.

En model urbà, Junts reitera que seguirà el Pla 2030 amb Promusa per construir 665 habitatges i que completarà la xarxa de carrils bici. La prosperitat és, per a Fortuny, sinònim d'implantació d'empreses i amb ella, la generació de llocs de treball. És per això que volen continuar treballant perquè la ciutat sigui un pol d'atracció per a les companyies i per seguir tenint una taxa d'atur per sota de la mitjana de Catalunya.

La connectivitat 'és lligar els 13 parcs urbans de Sant Cugat i la lluita pel canvi climàtic', ha apuntat la cap de llista de Junts. Que també ha posat en valor 'la bona governança' de l'Ajuntament i tancar el mandat amb uns comptes sanejats i un 'endeutament controlat'. I sí, de cara al futur, promet no apujar els impostos.


Carmela Fortuny

El nostre projecte ja té una inèrcia. És un programa que ens els creiem els 28 de la llista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.