Rodríguez (PP): 'Els catalans som els que paguem més impostos de tot Espanya'


  • Comparteix:

Santi Rodríguez durant l'entrevista a Cugat.cat

Santi Rodríguez durant l'entrevista a Cugat.cat

El número 5 de la llista del PP per a les eleccions del 27 de setembre, Santi Rodríguez, remarca que Catalunya és el territori que paga més impostos de tot l'Estat espanyol 'perquè la Generalitat no els abaixa' a diferència del que ha fet el govern espanyol. Durant l'entrevista electoral a Cugat.cat, Rodríguez ha dit que és necessari millorar el finançament de Catalunya i 'd'altres comunitats autònomes', 'limitant la solidaritat' perquè 'quin menys aporta no acabi gastant més'. El número 5 de la llista popular ha afegit que no tenen inconvenient per abordar un debat sobre la reforma de la Constitució sempre que 'no serveixi perquè un territori pugui acabar sortint d'Espanya'.



ESCOLTA-HO

Santi Rodríguez ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Santi Rodríguez

Per reactivar l'economia no hi ha res millor que permetre que siguin les persones les que tinguin els diners a les seves butxaques. Però a Catalunya paguem més impostos no perquè siguem catalans sinó perquè en els posa la Generalitat.


Les frases més destacades de l'entrevista:

- 'Estem convençuts que les coses han funcionant raonablement bé durant 37 anys entre Catalunya i Espanya, tot i que sabem que el model de finançament no és just ni per a Catalunya ni per a altres comunitats'.

- 'No tenim inconvenient a abordar la reforma de la Constitució, però si la reforma ha de servir perquè un territori com Catalunya pugui acabar sortint d'Espanya no és l'objectiu que perseguim'.

- 'Hi ha una distribució de competències fetes i el que s'ha de garantir és que s'exerceixin de forma competent. Reivindicar competències per després no exercir-les o deixar-les en segon terme no té sentit com passa, per exemple, amb Rodalies'.

- 'La percepció és que la Generalitat l'únic que ha fet amb Rodalies és catalanitzar el nom dels trens'.

- 'S'estan fent inversions en Rodalies des de l'Estat espanyol, no totes les que es voldrien, per millorar la infraestructura, però qui ho ha de gestionar és la Generalitat'.

- 'El que hem d'explicar és que a Rodalies hi ha problemes d'infraestructures però també hi ha problemes de gestió i la Generalitat en això té molt a dir'.

- 'Les mobilitzacions ciutadanes que s'han fet en els últims anys fan reflexionar a tothom. Però el que no ens agrada és la utilització que fan d'aquests fets els mitjans públics i la Generalitat'.

- 'Sí que reconeixem que pot haver-hi mesures que no han agradat a la gent'.

- 'Les comunitats que aporten menys no haurien de ser les que tenen més per gastar. S'ha de ser solidari però la solidaritat ha de ser limitada, però això no afecta només Catalunya sinó altres zones de l'Estat espanyol'.

- 'És el mateix PP de totes les comunitats el que diu que el sistema de finançament s'ha de revisar'.

- 'Si el govern de la Generalitat intenta adoptar decisions que van contra l'ordenament jurídic, el PP prendrà les mesures'.

- 'La suspensió de l'autonomia dependrà de les decisions que prengui el govern de la Generalitat'.

- 'El gran marc de la política econòmica en aquests moments està encarrilat. Estem avançant en bona línia. La llista de l'atur es va reduint, tot i que queda molta feina per fer'.

- 'És més fàcil trobar feina a través d'un portal web privat que a través del Servei d'Ocupació de Catalunya'.

- 'S'hauria d'haver fet un esforç complementari per facilitar l'ocupabilitat de les persones, sobretot als aturats de llarga durada que vénen de sectors econòmics estancats'.

- 'La llei de formació professional ha estat aprovada fa poc i s'hauria d'haver aprovat molt abans perquè creiem que és una bona llei'.

- 'Considerem que és important facilitar les coses als emprenedors perquè poden generar riquesa i llocs de treball. Necessiten un suport més important'.

- 'Les empreses necessiten finançament i a Catalunya hi ha l'eina creada per fer-ho, que és l'Institut Català de Finances'.

- 'Els catalans som els que paguem més impostos de tot l'Estat epsanyol i també els que paguem més IRPF, més successions, més patrimoni... S'ha hagut de fer però a contracor'.

- 'Per reactivar l'economia no hi ha rés millor que les persones tinguin els diners a les seves butxaques. Això s'ha fet des del govern d'Espanya però a Catalunya no, i aquests impostos els ha posat la Generalitat'.

- 'Les escoles no són lloc de fer política i no és oportú que a les portes hi hagi estelades. Deixem els nens tranquils, que s'eduquin i que es formin i que decideixin quan toqui lliurament'.

- 'Si els ajuntaments tinguessin el finançament adequat podrien aportar els serveis correctament'.

- 'El Senat ha d'assumir competències d'aspectes exclusivament territorials'.

- 'Els Consells Comarcals fan bona feina a determinades zones de Catalunya, però cal una reforma a fons d'aquests organismes perquè no hi ha necessitat de tenir 33 càrrecs polítics a cada un d'ells'.

- 'Les diputacions presten molta ajuda a molts ajuntaments. Fan un paper extraordinàriament important'.

- 'S'ha propiciat en els últims anys que la immigració a Catalunya fos d'una nacionalitat concreta que no fos la llatina. A Catalunya la immigració magribina és superior a la llatinoamericana i és perquè la Generalitat ho ha fomentat perquè creuen que és més fàcil que parlin català i s'integrin millor'.

- 'Apostem perquè el 27S aconseguim 16 diputats i estar equilibrats amb C's'.

- 'No li puc dir el que costa la campanya electoral però la meitat del 2012'.


La propera i última entrevista és aquest divendres a partir de les nou del matí amb el número 37 de la llista per al 27S de Junts pel Sí, la santcugatenca Àngels Ponsa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.