ERC guanya les eleccions espanyoles a Sant Cugat

Junts per Catalunya i PSC han quedat en segona i tercera posició, respectivament


  • Comparteix:

ERC ha guanyat aquest diumenge les eleccions espanyoles a Sant Cugat amb el 26,75% dels vots. Els republicans revaliden el triomf del 2016 a la ciutat i Junts per Catalunya manté la segona posició de l'antiga CDC amb el 16,73% dels suports, amb 65 vots més que el PSC, que passa de l'última força del 2016 a la tercera actual amb el 16,61% dels vots. En Comú Podem perd una posició i aconsegueix un 12,50% dels sufragis situant-se en quart lloc. Més enrere ha quedat Cs (12,08%) i PP (4,94%). Vox, que aconsegueix per primera vegada representació al congrés, a Sant Cugat ha aconseguit 2.093 vots, el que representa un 4,13%.

ERC
ERC s'ha endut la victòria amb 13.772 vots i amb un 26,75% dels suports. Si es compara amb els resultats del 2016, els republicans han aconseguit 4.692 sufragis i 5 punts percentuals més, revalidant així el triomf.

Des de l'agrupació local del partit, la portaveu municipal i alcaldable, Mireia Ingla, ha posat en valor la victòria, la qual dedica als polítics independentistes empresonats per l'1-O. 'Volíem que a Sant Cugat i al país les urnes s'omplissin de vots republicats, de dignitat, de llibertat', ha explicat.

Junts per Catalunya
Junts per Catalunya s'ha quedat en segona posició, igual que ho va fer al 2016 com a CDC, tot i haver perdut 4 punts percentuals respecte els darrers comicis espanyols i aconseguir 8.615 vots, 322 menys que fa tres anys, el que representa un 16,73% dels sufragis.

L'alcaldessa i alcaldable de la formació a Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha felicitat ERC pels resultats assolits i ha celebrat que a Sant Cugat hi hagi una majoria independentista: 'La força sobiranista té un bon pes a la ciutat, els ciutadans han pensat en els presos i els exiliats'.

PSC
Els socialistes han passat de la sisena força a la ciutat, a la tercera, obtenint un 16,61% dels vots (8.550), a només 65 de Junts per Catalunya, millorant els darrers comicis generals quan van rebre 3.782 suports el que representava un 8,77%.

El primer secretari del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, s'ha mostrat molt satisfet amb els resultats a les eleccions generals on han liderat els resultats. Soler ha felicitat a tots els integrants del seu grup de treball per ser la tercera força política a Sant Cugat i demostrar que 'la nostra força política està ben viva'.

En Comú Podem
En Comú Podem ha caigut a la quarta posició després de perdre 7 punts percentuals respecte al 2016. La coalició ha perdut 1.836 vots i ha aconseguit ara un 12,50% dels sufragis (6.438).

Per part dels comuns, el portaveu municipal i alcaldable, Ramon Gutiérrez, fa una lectura que la jornada ha servit per demostrar la força de les esquerres i creu que tot plegat 'obre un context favorable de cara a les eleccions municipals'.

Cs
Cs ha superat al PP però s'ha tornat a quedar en cinquena posició a la ciutat amb el 12,08%. El partit d'Albert Rivera ha perdut un punt percentual respecte al 2016, tot i aconseguir 6.220 vots, 584 més que fa tres anys.

El coordinador local de la formació taronja, Roberto Torrecilla, ha celebrat el creixement en vots del partit, el qual atribueix al 'bon treball fet', que fa que els santcugatencs 'idenfiquin la marca de Ciutadans'.

PP
El PP ha passat de la quarta a la sisena posició a Sant Cugat. Els populars no han aconseguit arribar al 5% de vots i s'han quedat amb un 4,94% dels sufragis (2.546), 10 punts percentuals menys que fa tres anys. De fet, han perdut 3.727 vots a la ciutat.

El president i portaveu del grup municipal del PP a Sant Cugat, Álvaro Benejam, assumeix els mals resultats en aquestes eleccions generals i també a Sant Cugat. Benejam assumeix que cal fer autocrítica, però no creu que aquests resultats es puguin traslladar a les eleccions municipals del 26 de maig.

VOX
Vox, que ha aconseguit per primera vegada representació al congrés, a Sant Cugat no ha passat de 4,13% dels vots. En total 2.127 santcugatencs han optat per votar a la formació de Santiago Abascal.

Participació
La participació a Sant Cugat ha estat del 84,24%, 12 punts superior a la dels comicis generals del 2016. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, s'ha mostrat 'orgullosa' del compromís de la ciutadania amb aquesta cita democràtica.














Mireia Ingla

Volíem que a Sant Cugat i al país les urnes s'omplissin de vots republicans, de dignitat, de llibertat.

Carmela Fortuny

La força sobiranista té un bon pes a Sant Cugat.

Pere Soler

Partíem d'uns resultats nefastos i hem remuntat. Som tercera força a Sant Cugat.

Ramon Gutiérrez

Tenim bones sensacions. L'esquerra ha guanyat i això ens omple d'il·lusió perquè això marca un context de cara a les municipals.

Roberto Torrecilla

Hem crescut i això demostra una línia de treball que dona fruits.

Álvaro Benejam

Ens ha penalitzat la divisió de les dretes i la llei electoral.

Carmela Fortuny

Gran participació. Estic orgullosa de la ciutat i dels veïns i les veïnes que apel·len a la democràcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.