Les directrius nacionals, principal escull que ha impedit una coalició entre Junts i el PDeCAT-Units

Els alcaldables Josep Maria Vallès i Mayte Pérez refermen la bona sintonia que hi ha entre les dues candidatures


  • Comparteix:

Josep Maria Vallès (Junts) i Mayte Pérez (PDeCAT-Units) / Foto: Ajuntament de Sant Cugat / PDeCAT

Josep Maria Vallès (Junts) i Mayte Pérez (PDeCAT-Units) / Foto: Ajuntament de Sant Cugat / PDeCAT

Junts per Sant Cugat i el PDeCAT-Units per Sant Cugat concorreran a les eleccions municipals per separat. En declaracions a Cugat Mèdia, l'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, assegura que la manca d'entesa no ha estat per part de les agrupacions locals, sinó que ho atribueix a què les executives nacionals no han acceptat una fórmula per anar plegats. 'Fins i tot teníem un nom per a la coalició', ha admès Vallès, malgrat que no l'ha revelat. La bona sintonia entre les agrupacions locals també l'ha confirmat a aquest mitjà l'alcaldable del PDeCAT-Units, Mayte Pérez, que ha recordat que la seva 'línia vermella' era fer una coalició per poder gaudir dels drets electorals, en mans del seu partit.

També en declaracions a Cugat Mèdia, el membre de l'executiva de Junts per Catalunya, Damià Calvet, reconeix que la petició d'una coalició és quelcom inacceptable per a la seva formació. "El PDeCAT en moltes ocasions ha demanat coalicions electorals i això des de Junts no ho acceptem", ha afirmat Calvet, qui ha posat com a exemple el pacte assolit a Barcelona, on la candidatura s'ha articulat al voltant de la figura del candidat, Xavier Trias.

Preguntat sobre quin impacte pot tenir a l'hora d'aplegar vots el fet que l'espectre postconvergent concorri a les municipals segmentat en diferents candidatures, Vallès s'ha mostrat optimista. "La feina i la programació és la mateixa, no em preocupa", ha dit, a la vegada que ha desitjat sort a la candidatura de Mayte Pérez: "Tant de bo el PDeCAT tregui representació".

Per la seva banda, Pérez ha recordat que la segmentació va més enllà de Junts i el PDeCAT-Units, i ha apuntat a les candidatures del Front Nacional de Catalunya (FNC), Convergents i Independents. Aquesta divisió del vot "debilita tothom", ha reflexionat Pérez, que ha recordat que aquestes formacions tenen una visió semblant sobre el model de ciutat. "Les diferències poden estar a nivell nacional, més que municipal", ha dit.

La llista de Junts

Junts per Sant Cugat ha presentat aquest dijous la llista electoral, on apareix al número 5 l'exvicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i on hi ha absències destacades, com la d'Aitor Arriaga, que es va postular com a alcaldable de la formació. Malgrat que es va acordar que aniria als llocs de sortida de la llista, finalment aquest "ha renunciat" a formar-ne part, segons ha explicat Vallès. L'alcaldable ha apuntat que un dels problemes que el seu partit s'ha trobat a l'hora de configurar la candidatura ha estat que "hi havia moltíssima gent de molts sectors de la ciutat" que volia formar-ne part. Vallès ha assegurat que es tracta d'una proposta que s'ha fet "per governar".






Damià Calvet

El PDeCAT en moltes ocasions ha demanat coalicions electorals i això des de Junts no ho acceptem. A Barcelona el que hem fet és una suma al voltant de Junts.

Josep Maria Vallès

La prova que realment ells també volien és que ens han esperat, però no ha estat possible. No hi ha hagut cap problema, a Sant Cugat, al contrari.

Mayte Pérez

La línia vermella era anar en coalició perquè els drets electorals són nostres. Era la manera per gaudir-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.