Lluís Fernández Alà (FNC): culer, emprenedor i apassionat del mar

Originari del barri del Poble Nou de Barcelona, viu a Sant Cugat des del 1994


  • Comparteix:

Lluís Fernández Alà és l'alcaldable del Front Nacional de Catalunya (FNC) a les eleccions municipals del 28 de maig. És un emprenedor del sector de les papereries, de 55 anys i amb una forta vinculació amb el Barça. Culer apassionat, va ser, fins i tot, precandidat a la presidència del club. Fernández Alà és originari del barri del Poble Nou a Barcelona, i viu a Sant Cugat des de fa 30 anys, tot i que abans ja hi estiuejava. El seu dia passa per 'aixecar-se ben d'hora, com diu Guardiola' i treballar. Per desconnectar, juga a tennis i s'escapa fins a Cadaqués, 'el meu paradís particular', ja que és un apassionat del mar. Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia per conèixer el vessant més personal de l'alcaldable.



Fernández Alà es descriu com una persona "normal, senzilla i humil, que intenta sempre fer el bé". Explica que s'estima molt el Barça "igual que m'estimo Sant Cugat i el meu país, Catalunya". "El Barça és un referent. Ho porto a la sang, de ben petit que ja anava al camp", afegeix l'alcaldable del Front Nacional de Catalunya. L'etapa com a precandidat a la presidència blaugrana la recorda com "apassionant i complicada, però molt bonica".

Lluís Fernández Alà va muntar el seu primer negoci a Sant Cugat el 1994, i durant molts anys va tenir fins a quatre papereries repartides entre la ciutat i Cerdanyola. "Ara només en tinc una i la mantinc gairebé per romanticisme", explica. "Em sap molt greu veure com tanquen llibreries i papereries", admet. Actualment, es dedica a la consultoria empresarial i a la inversió en projectes d'emprenedoria.

De Sant Cugat diu que li agrada tot, i assegura que viu la ciutat "molt intensament". Considera que "és un orgull i un luxe poder viure a Sant Cugat, tot i que ha perdut una mica de qualitat; per això estem aquí, per millorar-la".

Es mostra molt crític amb "el sistema polític i els partits tradicionals" i nega que el Front Nacional de Catalunya sigui un partit d'extrema dreta. Sobre aquesta qüestió, de fet, Fernández Alà es mostra molt contundent i considera que "s'ha de combatre amb força l'extrema dreta perquè és una xacra que s'ha d'exterminar, en el sentit ideològic".

EL TEST

  • Viu en una casa o un pis? Un pis.
  • Té hipoteca, és de lloguer o és propietari? Hipoteca.
  • Té Mútua de salut privada? Sí.
  • Nomeni un santcugatenc il·lustre. Jordi Robirosa.
  • Porta tàper a la feina? No.
  • Ha estat mai a l'atur? No.
  • Resumeixi Sant Cugat en 10 segons. És una ciutat meravellosa, neta, verda i espaiosa.
  • Equip esportiu preferit de Sant Cugat? Tots els equips de Sant Cugat, però em quedo amb l'equip femení del volei.
  • S'anima a cantar alguna cosa? A cantar? Potser cantaria l'himne del Barça, però no cal.



  • Lluís Fernández Alà

    Me l'estimo molt, com m'estimo Sant Cugat i el meu país, Catalunya. El Barça és un referent. Ho portes a la sang ja de ben petit. Els culers tenim aquest sentiment que no es pot explicar només amb paraules.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.