Dimitri Defranc (PACMA): 'La nostra política és no construir res que destrueixi natura'

Cugat Mèdia entrevista l'alcaldable del PACMA


  • Comparteix:

Dimitiri Defranc / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Dimitiri Defranc / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El PACMA es presenta per primera vegada a unes eleccions municipals a Sant Cugat amb l'objectiu d'incorporar l'ecologisme i l'animalisme a totes les àrees de gestió. Això inclou aturar la construcció a Sant Cugat i el seu creixement urbanístic per salvaguardar els espais verds. 'La nostra política és no construir res que destrueixi natura', es compromet l'alcaldable del PACMA, Dimitri Defranc, en l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia, on també repassa el posicionament del partit respecte els grans projectes i problemàtiques de ciutat i aborda les alternatives del partit animalista.

ESCOLTA-HO

El PACMA aspira a obtenir com a mínim un regidor per "crear una consciència sobre l'ecologisme, l'animalisme i els drets humans". No seria la primera vegada per a Dimitri Defranc, ja que va ser regidor al 2015 per la CUP-PC, tot i que va deixar el grup municipal el 2016, i va intentar revalidar-ho el 2019 amb Proposem, sense obtenir representació. Ara ho fa sota el paraigua del PACMA per aprofitar tot el seu recorregut històric, tot i que assegura que les propostes van en la mateixa línia que els intents anteriors.

Això inclou, assegura Defranc, fer un gir a la planificació urbanística, que "ha seguit l'interès només de les persones i capitalitzar l'espai". Ara proposa un urbanisme "pensant en les persones, el medi ambient i les necessitats del futur". Un exemple és la creació de corredors verds. "No només vivim nosaltres a l'espai, també hi viuen altres animals i hem d'adaptar l'urbanisme".

Per això, el PACMA planteja la necessitat d'un cens de la flora i la fauna local i s'oposen al que consideren només una acció de propaganda de l'equip de govern com és el desenvolupament del barri de Ca n'Ametller. "És inviable fer aquest barri tal com l'han proposat", diu Defranc, qui defensa que cal posar fre la construcció dels grans tenidors a Sant Cugat.

L'altra aposta del partit és fomentar la transparència, "fer més eficient l'administració" i revisar en quins aspectes es pot estalviar. Per exemple, exposa l'alcaldable, en el cartipàs municipal, que actualment "és el més car de la història de Sant Cugat". En aquest sentit, s'obren a revisar quins serveis es poden municipalitzar, cas a cas, o, fins i tot, mancomunar, alhora que descarten incrementar la pressió fiscal.

Entre les inversions que proposa el PACMA, hi ha un refugi d'animals, una proposta que ja es va aprovar en una moció el 2017 però que no s'ha executat, i la creació d'un santuari d'abelles.

Amb tot, Defranc assegura que no pactaran "amb qui destrueixi la natura o no condemni la violència" i només obren aquesta possibilitat a aquells partits disposats a "retrocedir aquesta voràgine de la construcció".

CONEIX MÉS L'ACALDABLE DEL PACMA


Dimitri Defranc

Tenim com a política no construir res que destrueixi natura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.