Junts desgrana les propostes en educació, habitatge i benestar animal

La candidatura ha organitzat una bateria de xerrades amb una parada informativa a peu de carrer


  • Comparteix:

Junts ha instal·lat la carpa al carrer de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Junts ha instal·lat la carpa al carrer de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La creació d'una escola bressol a Volpelleres, la represa de les polítiques d'habitatge dels governs de CiU fins al 2019 i la creació d'un Consell de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals en substitució de la taula actual. Són algunes de les propostes del programa electoral de Junts per Sant Cugat, que la formació ha desgranat aquest dimarts en una parada informativa al carrer de Valldoreix.

Educació

La número 9 de la llista, Carme Ardid, ha defensat la creació d'una nova escola bressol al barri de Volpelleres, així com l'aposta per crear un nou institut-escola a la ciutat, seguint l'exemple del Catalunya. En tot cas, preguntada al respecte, no ha determinat en quin centre es podria posar en pràctica, ja que és quelcom que encara està "per decidir". Ardid també ha posat sobre la taula la necessitat de garantir la cohesió entre l'estudiantat de la ciutat, independentment de si va a centres públics, privats o concertats. La defensa del català, l'ampliació a segon de primària del programa de prevenció de disfuncions d'aprenentatge i la dinamització de l'FP per connectar-la amb el món universitari són altres dels aspectes que ha destacat la candidatura.

Habitatge

"Reprendrem el que portem fent des de fa 35 anys". És la idea que ha expressat el número 11 de la llista, Raül Grangé, que considera que aquest mandat ha interromput les iniciatives que capitanejaven els governs de CiU per "la inacció" de l'executiu actual. Grangé, que va fer de regidor d'Habitatge durant el mandat 2011-2015, ha assegurat que si Junts governa treurà del calaix projectes com el d'habitatge a Can Cabassa (que es va concretar amb un procés participatiu i que l'actual govern ha deixat en mans de l'AMB per fer-lo possible), el que s'ubicaria a tocar del Centre Borja i un al centre. El número 11 de la llista considera que l'habitatge és un dret fonamental que el govern cal garantir, però "amb sensibilitat" i seguin el "model de ciutat", que considera que "molesta perquè és diferent de les ciutats metropolitanes".

L'alcaldable, Josep Maria Vallès, ha afegit l'aposta per crear habitatge bifamiliar, ala necessitat d'"ajudar a emancipar els joves", amb avals públics per accedir a les entrades dels pisos, i la cerca del suport d'un "teixit empresarial enorme" que doni suport a l'accés del jovent al mercat laboral perquè això faciliti l'accés a l'habitatge.

Benestar animal

La número 18 de la llista és María José Mata, que ha defensat la necessitat de mantenir una regidoria dedicada al Benestar Animal. Una de les grans propostes en aquest àmbit que fa junts és la substitució de la taula sectorial per un Consell de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals. La formació reivindica l'aposta per controlar la població d'animals com les cotorres o els senglars amb "mètodes no letals": "No ho podem permetre", ha dit. Mata ha explicat, a més, que Junts aposta per acostar els animals de companyia a les llars d'avis, per evitar que la gent gran se separi dels seus animals. Es tracta d'una mesura que hauria d'anar acompanyada de canvis en els espais i els protocols.

Sobre els Tres Tombs, ha recordat que l'ordenança "prohibeix el maltractament". "Estic convençuda que no es permetran escenes de crueltat i exigiria màximes garanties, més enllà del protocol de la federació", ha apuntat.


Raül Grangé

El model Sant Cugat molesta perquè és absolutament diferent de la resta de ciutats metropolitanes, que han volgut uniformitzar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.