Les promeses de Juanjo Cortés per al nou mandat a Valldoreix

El president electe aposta per la participació i perquè l'EMD tingui més competències


  • Comparteix:

Juanjo Cortés, en un acte electoral amb membres dels partits que li fan suport / Foto: Cugat Mèdia

Juanjo Cortés, en un acte electoral amb membres dels partits que li fan suport / Foto: Cugat Mèdia

Juanjo Cortés serà investit nou president de l'EMD de Valldoreix el 17 de juny, després d'haver estat el candidat més votat a les urnes. Haurà de governar en minoria, amb un executiu que, presumiblement, conformarà amb els tres vocals d'esquerres que tindrà la junta de veïns (CUP, ERC i PSC). El reforç de la participació ciutadana, la renovació els convenis caducats amb l'Ajuntament de Sant Cugat i instar per la construcció d'habitatge públic a la vila i per l'impuls de l'habitatge bifamiliar són algunes de les propostes que la candidatura portava el programa.

Administració i participació

Cortés vol que l'EMD sigui una "administració propera, amiga i amable amb la ciutadania". Per fer-ho, aposta per "recuperar l'esperit de cogovernança amb les entitats", quelcom necessari, juntament amb els acords i consensos amb les forces polítiques.

La candidatura s'ha compromès a estudiar la viabilitat perquè Valldoreix esdevingui un municipi independent.

Convenis amb l'Ajuntament

Els convenis econòmic i competencial entre l'EMD i l'Ajuntament estan caducats des de 2019 i, el de Can Monmany, des d'abans. Valldoreix Plural entoma el compromís de renovar-los i d'augmentar l'àmbit competencial de l'EMD. Quant al Monmany, aspiren a fer una definició d'usos "consensuada" per tal que quedi "obert a la ciutadania".

Habitatge i urbanisme

Malgrat que l'EMD no té competències en habitatge, Cortés ho marca com un dels reptes de la vila. Valldoreix Plural aposta per introduir habitatge públic a la vila, però mantenint el model urbanístic de planta baixa més dos, així com per facilitar "l'habitatge bifamiliar", amb què es podria dividir grans habitatges de Valldoreix perquè acullin més famílies.

Quant a l'avinguda del Baixador, Cortés recull el compromís de tirar endavant la urbanització "amb el més ampli consens" amb el veïnat, però avisa que "mai plourà a gust de tothom".

Mobilitat

Valldoreix Plural es compromet a fer "operativa" l'àrea verda d'aparcament a l'entorn de l'estació dels FGC, "per a ús preferent" del veïnat de Valldoriex.

Equipaments

Cortés vol desenvolupar un Pla d'Equipaments "amb el màxim consens". "Convocarem les entitats per tornar a emprendre el projecte i fer les passes que cal fer des d'un punt de vista urbanístic, que no s'ha fet", deia el president electe en una entrevista a Cugat Mèdia, preguntat per la centralitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.