Recoder demana el 'sí' a l'Estatut perquè comportarà millores per a la ciutadania


  • Comparteix:

El convergent reconeix que no se solucionarà el dèficit fiscal

El convergent reconeix que no se solucionarà el dèficit fiscal

L'alcalde i diputat de CiU, Lluís Recoder, demana a la ciutadania el 'sí' en el referèndum de l'Estatut perquè és 'un avenç important en l'autogovern de Catalunya'. L'alcalde assegura que l'aprovació del text es traduirà en millores per a la vida de la ciutadania. Recoder també insta els santcugatencs a participar en el referèndum per demostrar el seu compromís amb el país.

L'alcalde ha expressat el desig que el vot afirmatiu obtingui un triomf clar a Catalunya i Sant Cugat. Segons Recoder, cal que hi hagi una alta participació diumenge per beneficiar una àmplia victòria del sí.

Recoder ha demanat el vot positiu perquè considera que el nou Estatut és 'un avenç important' en el reconeixement nacional de Catalunya, l'increment de competències i en finançament, tot i les retallades patides a Madrid.

Lluís Recoder

És el que convé a Catalunya i a Sant Cugat. Tindrem més recursos i competències.


Segons l'alcalde, les noves competències i l'increment de recursos econòmics es traduiran en millores per a la ciutadania. Recoder ha posat com a exemple les competències que assumirà Catalunya en la gestió de les línies de rodalies de Renfe.

Malgrat l'avenç en l'autogovern, l'alcalde també ha defensat el text estatutari aprovat el 30 de setembre al Parlament com a objectiu polític a mig termini. Recoder ha subratllat que l'Estatut no solucionarà tots els problemes de Catalunya. Per exemple, el diputat de CiU ha remarcat que el nou sistema de finançament no resoldrà el dèficit fiscal que pateix Catalunya.

Lluís Recoder

No resolem el dèficit fiscal amb Espanya. No en tinc cap mena de dubte.


Recoder també ha admès estar preocupat pel recurs d'inconstitucionalitat que el PP presentarà al Tribunal Constitucional si s'aprova el text. L'alcalde ha expressat la seva confiança en les instàncies judicials i ha recordat que, en anteriors ocasions, el Tribunal Constitucional ha dictat sentències de caire autonomista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.