Un seguici, una ofrena i una missa recordaran el patró de la ciutat


Temes relacionats

ICV-EUiA, la CUP i el PSC no assistiran a la missa de Festa Major (29/jun/12)


  • Comparteix:

Edició anterior del seguici / Font: Premsa Sant Cugat

Edició anterior del seguici / Font: Premsa Sant Cugat

El seguici de Sant Pere engega les activitats més tradicionals de la Festa Major amb un recorregut pels carrers de la ciutat animant els santcugatencs a sumar-se. Els Geganters i Castellers saludaran la casa de Francesc Vila i Trabal en un recorregut que finalitzarà al Monestir amb una missa major. El seguici començarà a dos quarts de sis de la tarda des de la plaça de la Vila.

Castellers, Caparrots, Gegants i Diables, i els balls de Bastons, de Panderos, de Cintes i de Cercolets han aportat les expressions de la cultura tradicional del país. La funció del seguici de Sant Pere, que arrenca a dos quarts de sis de la tarda de la plaça de la Vila, és recollir les autoritats i les parelles del 'Paga-li, Joan' per portar-les fins a la missa prèvia al ball del vano i el ram. L'ofici serà a les set de la tarda.

Durant el recorregut, les entitats participants faran gala de les seves habilitats en les diferents places i carrers on s'aturarà el seguici. La cercavila tindrà el final davant l'església del Monestir on, a banda de la missa, hi haurà una ofrena amb el ball de Panderos de l'Esbart Sant Cugat i la benedicció dels rams.

A tres quarts de vuit tindrà lloc l'Esclat de Festa Major, que precedirà el ball del 'Paga-li Joan'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.