La marxa per protegir la serra de Galliners aplega mig miler de persones


  • Comparteix:

El Grup Natura del Club Muntanyenc Sant Cugat demana a l'Ajuntament que l'ampliació del polígon Can Sant Joan no afecti la serra de Galliners. L'entitat insta el consistori a protegir les zones més valuoses de l'espai natural. L'alcalde assegura que Sant Cugat està compromès amb la preservació de la serra.

Unes 500 persones han participat aquest diumenge a una marxa popular per reclamar la protecció de la serra de Galliners. D'una banda, l'excursió ha servit per reclamar al nou govern de la Generalitat què inclogui la serra de Galliners en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). D'altra banda, també es reclama als ajuntaments amb territori a la serra que modifiquin els Plans d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) per protegir la zona. D'aquesta manera, es preservaria el valor ecològic de la serra i la via verda que uneix els parcs de Sant Llorenç i Collserola.

El membre del Grup Natura del Club Muntanyenc, Lluís Llerena, ha explicat què esperen de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Lluís Llerena

Que s'estudiï quins espais són els més valuosos i quins estan amenaçats per l'ampliació de Can Sant Joan i la B-30. I que la Serra de Galliners quedi el màxim de protegida.


A hores d'ara, l'executiu ja s'ha reunit amb els municipis, entre els quals es troba Sant Cugat. Els ajuntaments hauran de respondre ara a la Generalitat quins terrenys de la serra volen protegir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.