El nombre d'adopcions de gossos abandonats es triplica en 5 anys


  • Comparteix:

Un total de 125 gossos han estat adoptats durant el 2006 a la nostra ciutat. L'àrea de Medi Ambient i l'associació Cau Amic valoren positivament aquest xifra, tot i que recorden que el número d'abandonaments encara és elevat. L'any passat es van trobar 578 gossos pels carrers de la ciutat, dels quals el 70% van ser retornats als seus propietaris.

En els últims cinc anys s'ha triplicat el nombre d'adopcions de gossos abandonats a la nostra ciutat. L'àrea de Medi Ambient ha valorat molt positivament aquesta xifra.

El tinent d'alcalde, Eduard Pomar, ha explicat que en l'últim any s'han trobat un total de 578 gossos pels carrers de la ciutat, el 70% dels quals van poder ser retornats als seus propietaris gràcies al microxip. D'altra banda, 103 gossos van ser adoptats per famílies santcugatenques.

Pomar ha dit en el magazín 'Sant Cugat a fon's d'aquesta emissora que hi ha una clara tendència a la baixa dels abandonaments i un clar increment de les adopcions.

Eduard Pomar

Si comparem les dades del 2005 com les del 2006 hi hagut una millora pel que fa al número d'animals abandonats com el número d'adopcions.


Per la seva banda, l'associació Cau Amic ha explicat que durant el 2006 l'entitat va recollir 57 gossos abandonats i que, pel moment, n'han pogut donar en adopció 22. Rosa Maria Marqués, responsable de Cau Amic, ha valorat també positivament aquestes dades, tot i que ha fet una crida a la responsabilitat.

Rosa Maria Marqués

Hem recollit 57 gossos abandonats i hem adoptat 22. Estem contents, però la gent ha de ser encara una mica més responsable.


D'altra banda, el titular de Medi Ambient ha explicat que el refugi d'animals abandonats que s'ha de construir a Valldoreix no estarà operatiu fins el 2008.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.