La Plataforma de la Torre Negra adverteix que la protecció de l'espai encara perilla


  • Comparteix:

La Plataforma de Defensa de la Torre Negra adverteix que continuen les amenaces sobre l'espai natural. Deu anys després de la marxa per la defensa de la zona, l'entitat reclama a l'Ajuntament que torni a liderar el procés de protecció de l'àrea agroforestal. Tot i les critiques, la plataforma admet que s'ha avançat en la protecció del sector.

Segons la plataforma, els deu darrers anys han deixat un gust 'agredolç'. D'una banda, l'entitat considera positiu que una part de l'espai ja no sigui urbanitzable i que estigui a punt d'aprovar-se el pla especial de protecció de la zona. D'altra banda, l'associació lamenta que hagin continuat les agressions al territori en la darrera dècada.

Kristian Herbolzeimer és portaveu de la plataforma.

Kristian Herbolzeimer

Pel camí d'aquests deu anys, hem hagut de patir moltes agressions al territori.


Segons la plataforma, el futur de la Torre Negra està amenaçat per dues situacions. La primera és que encara no s'ha aclarit el futur de tres infraestructures viàries - la Ronda Sud, el Túnel Central i el Vial de Cornisa- que haurien de passar per l'espai agroforestal. L'altra és la voluntat de la principal propietària dels terrenys, la promotora 'Núñez y Navarro', de construir habitatges a la zona.

Herbolzeimer demana més implicació a l'Ajuntament i a les entitats per assolir la protecció plena.

Kristian Herbolzeimer

Necessitem un compromís de les entitats amb la Torre Negra i una activitat més dinàmica de l'Ajuntament.


El portaveu de la plataforma ha remarcat que no volen que la protecció de l'espai es converteixi en una 'batalla política' a les properes eleccions. Tot i això, Herbolzeimer ha assegurat que intentaran que totes les forces polítiques refermin públicament el compromís amb la protecció de la Torre Negra.

La plataforma ha organitzat aquest dimecres un acte per presentar a la ciutadania els resultats i els reptes pendents de la protecció de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.