El Govern insisteix en el transvassament del Segre a la conca Ter-Llobregat


  • Comparteix:

L'Agència Catalana de l'Aigua manté la idea de realitzar un transvasament al sistema Ter-Llobregat. Aquest traspàs d'aigua afecta la nostra ciutat ja que els embassaments d'aquest sistema són els que abasteixen Sant Cugat. L'objectiu de l'ACA és interconnectar el Segre amb el Llobregat per treure pressió al cabal del riu gironí.

Des de l'ACA es continua insistint que un transvasament del Segre a la conca del Llobregat seria una mesura que serviria per alleujar el riu Ter. Aquesta connexió permetria un millor subministrament d'aigua a la nostra ciutat, ja que Sant Cugat s'abasteix del sistema Ter-Llobregat.

Aquest traspàs d'aigua trauria pressió al cabal del riu Ter ja que la seva conca augmentaria fins a 1,5 metres cúbics cada segon.

També hi ha sobre la taula l'opció d'utilitzar dessalinitzadores, però l'ACA no ho veu amb bons ulls ja que amb el seu ús s'incrementa la quantitat de diòxid de carboni que s'envia a l'atmosfera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.