Un estudi determinarà com millorar i optimitzar l'enllumenat públic de Sant Cugat


  • Comparteix:

El Pla Director és una iniciativa de l'Ajuntament i la UPC amb la col·laboració d'Estudis Luminotècnics

El Pla Director és una iniciativa de l'Ajuntament i la UPC amb la col·laboració d'Estudis Luminotècnics

Sant Cugat gasta actualment prop de 421.000 euros anuals en consum de l'enllumenat públic. Reduir aquest cost, optimitzar els recursos i millorar la qualitat de l'enllumenat són alguns dels objectius del Pla Director de l'Enllumenat Públic, que estan fent l'Ajuntament i la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest estudi ha d'estar finalitzat abans d'acabar l'any i permetrà establir tant les actuacions més urgents a fer com una nova normativa de cara al futur creixement de la ciutat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és elaborar una estratègia global per tot el municipi que serveixi tant per corregir les mancances actuals com per establir una normativa de cara al futur creixement de la ciutat.

Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, que ha afegit que amb aquest pla director es podran millorar diferents aspectes com la contaminació lumínica, la despesa econòmica o la seguretat.

Joan Recasens

Busquem tenir un manual d'instruccions que haurem de seguir tots per reduir la contaminació lumínica, la despesa energètica o millorar la seguretat i l'estètica.


I és que el ràpid creixement urbanístic de Sant Cugat ha comportat, segons els responsables de l'estudi, diferències i canvis en el teixit urbà que fan necessària una adequació i una renovació de l'enllumenat de diferents zones, potenciar més alguns sectors d'interès turístic i buscar un equilibri global entre els diferents barris i zones.

De moment, el pla director es troba en la fase de recopilar informació, i posteriorment es farà el diagnòstic que permetrà establir les actuacions més urgents a fer i també una normativa futura que hauran d'aplicar tant l'Ajuntament com els promotors i particulars. Escoltem Ramon San Martín, responsable de l'equip de treball Estudis Luminotècnics, que col·labora en el projecte.

Ramon San Martín

Primer hem de saber on som i quines necessitats hiha, i després elaborarem els projectes de futur i una normativa.


El Pla Director de l'Enllumenat Públic ha d'estar acabat a finals d'aquest mateix any i el seu finançament va a càrrec de l'empresa Moseca, que va oferir aquest servei quan se li va adjudicar la concessió del manteniment de enllumenat.

Segons el calendari previst, un cop acabat l'estudi es faran les actuacions més urgents, i posteriorment s'aniran desenvolupant els projectes i la normativa municipal, que hauran de contemplar les àrees de Serveis Urbans, Medi Ambient i Territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.