Els veïns de La Floresta creuen que els consells de districte funcionen millor, però demanen més participació


  • Comparteix:

La ciutadania podrà fer aportacions al nou reglament de participació del ROM

La ciutadania podrà fer aportacions al nou reglament de participació del ROM

Les associacions de veïns representades al consell de districte de La Floresta consideren que hi ha indicis de millora en el funcionament d'aquest organisme, tot i que encara no s'han pogut veure clarament els resultats. Després d'abandonar l'anterior sessió del consell per protestar contra la seva 'inoperància' i de reunir-se amb l'alcalde per redreçar la situació, els representants veïnals veuen amb bons ulls la major implicació del regidor de Descentralització, però continuen demanant més mecanismes de participació real.

L'últim ple del consell de districte de La Floresta ha servit als representants veïnals per fer balanç del funcionament d'aquest organisme, després de la crisi oberta en la sessió anterior, que va provocar que les associacions de veïns abandonessin la reunió en protesta per la manca de participació real i per la inoperància dels consells.

Després de la reunió amb l'alcalde, en què Lluís Recoder es va comprometre a millorar el funcionament d'aquests organismes de descentralització, els representants veïnals han reconegut que la predisposició de l'equip de govern ha millorat. El portaveu de l'associació de La Serreta-Bosc d'en Saladrigues, Jordi Cuesta, considera que s'ha produït un 'canvi positiu' en l'actitud del regidor de Descentralització, Xavier Cortés.

Jordi Cuesta

Hi ha un canvi positiu en l'actitud del president del consell de districte. La seva assistència als grups de treball facilita el funcionament i la coordinació.


Malgrat tot, els representants veïnals mantenen la guàrdia alta, i asseguren que encara està per veure si aquest canvi d'actitud es tradueix en resultats concrets. Els veïns volen que la seva presència als consells es tradueixi en una participació real dels ciutadans en els afers que afecten al seu districte, com explica el representant de l'associació de veïns de La Floresta, Oriol Ribera.

Oriol Ribera

Això encara està calent. El problema no s'ha solucionat del tot, perquè l'equip de govern no ha fet la reflexió profunda sobre els motius de la nostra protesta.


El regidor de Descentralització, Xavier Cortés, ha admès que encara es pot millorar més el funcionament dels consells de districte, i que en les últimes setmanes s'han hagut de suspendre o ajornar les reunions d'alguns grups de treball. Cortés, però, creu que s'està avançant en la direcció correcta.

Xavier Cortés

Si el problema era la presidència dels consells, ja vaig dir que era fàcil de resoldre. S'està treballant en la reforma del ROM i anem en la bona línia.


En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Territorials, Joan Recasens, ha anunciat que aquest divendres es presentarà una proposta de modificació del reglament de participació, inclòs en el Reglament Orgànic Municipal (ROM). El document, que compta amb l'assessorament del Patronat Flor de Maig, vol servir de punt de partida per consensuar amb la ciutadania els nous mecanismes de participació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.