L'Ajuntament activa un Centre de Coordinació d'Emergències per fer front a l'onada de fred


  • Comparteix:

La brigada municipal ja ha distribuit sal per aquelles zones més humides en previsió de possibles gelades

La brigada municipal ja ha distribuit sal per aquelles zones més humides en previsió de possibles gelades

L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa diverses mesures preventives amb l'objectiu de fer front als possibles efectes de l'onada de fred que aquests dies està afectant Catalunya. D'una banda, s'ha activat un Centre de Coordinació d'Emergències on treballen els diferents agents i serveis municipals, i de l'altra, s'ha llançat sal en aquelles zones més ombrívoles del municipi, i per tant, amb més risc de patir glaçades.

L'onada de fred que aquests dies està afectant el país ha portat a l'Ajuntament a activar un conjunt de mesures per tal de preveure i paliar els possibles efectes de les baixes temperatures.

Amb aquesta finalitat, s'ha activat un Centre de Coordinació d'Emergències, on hi treballen conjuntament efectius de la policia local, protecció civil, i també de les àrees de Serveis Urbans, Serveis Socials i Medi Ambient. Aquest centre, a més, està en contacte permanent amb Bombers, Creu Roja i la direcció general d'Emergències de la Generalitat.

Així ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, que ha afegit que la brigada municipal ja ha llançat sal en aquelles zones més humides i ombrívoles del municipi, sobretot a les Floresta i les Planes, per tal de paliar les conseqüències de possibles gelades. A més, els veïns d'aquestes zones disposen també de 3 contenidors grocs amb sal per poder-la fer servir en cas que ho creguin necessari.

Jaume Tubau

L'alcalde ha ordenat l'activació d'un centre de coordinació d'emergències on hi treballen diferents àmbits municipals en contacte amb Bombers i la direcció general d'Emergències.


Tot i que les previsions meteorològiques descarten, en principi, que puguin produir-se nevades importants a la comarca, des de l'Ajuntament tenen a punt també dues màquines llevaneus i tres més que poden adaptar-se per fer aquesta funció.

D'altra banda, també l'àrea de Serveis Socials està pendent de possibles talls de llum i de calefacció, mentre que Medi Ambient manté en alerta les empreses concessionàries de Parcs i Jardins per si es produeixen problemes amb l'arbrat.

Jaume Tubau

Serveis Socials està alerta per si es produeien talls de llum i de calefacció, i Medi Ambient també ha alertat les conceissionàries de Parcs i Jardins per si hi ha inicidents. A més, es recomana no regar ni jardins ni terrasses.


Totes aquestes mesures es mantindran, en principi, fins el dia 31 de gener, data en que està previst que finalitzi l'onada de fred.

Per qualsevol dubte, tota la informació i consells necessaris poden consultar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i també a través del telèfon d'informació municipal, 010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.