Veïns de Mira-sol diuen que abandonaran els consells de districte si no s'aprova un Pla Director


  • Comparteix:

El regidor de Descentralització admet que presidir els tres consells de districte és poc operatiu

El regidor de Descentralització admet que presidir els tres consells de districte és poc operatiu

Dues associacions de veïns de Mira-sol han condicionat la seva continuïtat als consells de districte a l'elaboració d'un Pla Director que determini les inversions que té previst realitzar l'equip de govern als districtes. Els veïns reiteren que els Consells no serveixen per solucionar els problemes reals i denuncien la 'incapacitat' del regidor de Descentralització per presidir-los. De la seva banda, Xavier Cortés admet que la presidència simultània dels tres consells de districte no és operativa, però assegura que l'equip de govern està resolent progressivament els problemes que plantegen els veïns.

El Consell de districte de Mira-sol ha tornat a posar de manifest les queixes de dues de les cinc associacions de veïns sobre el funcionament d'aquest organisme. En el transcurs de la sessió es van versar també crítiques sobre l'actuació del regidor de Descentralització, Xavier Cortés.

L'associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol i l'Associació de Veïns i Propietaris del districte han donat suport a un manifest, consensuat també amb representants veïnals de La Floresta, en què demanen a l'equip de govern l'elaboració d'un Pla Director per als districtes. Aquest document hauria de ser, segons els veïns, un compromís de l'equip de govern envers els districtes i hauria de determinar les inversions que estan previstes en cada territori. El vocal de l'Associació de Veïns i Propietaris de Mira-sol, Joaquim Arnal, ha condicionat la presència de la seva entitat als consells de districte a l'elaboració d'aquest Pla Director.

Joaquim Arnal

La nostra associació condiciona la continuïtat en aquest consell a l'elaboració d'un pla director consensuat i aprovat pel ple i, mentrestant, a la publicació dels pressupostos territorialitzats.


Les dues associacions veïnals que han subscrit aquesta declaració estan 'fartes' del mal funcionament dels consells de districte, ja que asseguren que els problemes que plantegen els veïns s'eternitzen i mai arriben a solucionar-se. El vocal de l'associació de veïns Sant Joan de Mira-sol, Josep Maria Àngel, considera que després de la decisió de la majoria d'entitats veïnals dels districtes de marxar dels consells, ara fa uns mesos, les formes s'han millorat però el fons continua sense solucionar-se.

Josep Maria Àngel

Fa un any ens vam plantar i hi va haver algunes millores formals. Però els problemes del districte continuen sense solucionar-se.


A les crítiques dels veïns s'hi han afegit també PSC i ICV, que han qüestionat de nou la tasca del regidor de Descentralització al capdavant dels consells de districte. De la seva banda, Xavier Cortés ha admès que la presidència simultània dels tres consells de districte és poc operativa, però ha afegit que els responsables de cada àrea de l'equip de govern treballen també per solucionar els problemes dels districtes.

Xavier Cortés

L'actual estructura fa difícil poder coordinar tots els serveis municipals que es presten als districtes. No es pot pretendre que el president del consell estigui igualment assabentat de tot que els responsables de cada àrea de l'Ajuntament.


Cortés ha afegit, a més, que dues de les associacions de veïns de Mira-sol han reconegut avenços significatius en temes com el calendari de les urbanitzacions pendents per part de Promusa, i ha negat que els problemes que plantegen els veïns no s'acabin solucionant. El regidor de Descentralització ha explicat també que la reforma del Reglament Orgànic Municipal servirà per millorar alguns dels defectes del funcionament que actualment presenten els consells de districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.