L'Ajuntament frena la implantació de bancs i immobiliàries a les plantes baixes del centre


  • Comparteix:

Aquesta mesura és una de les recomanacions del POEC

Aquesta mesura és una de les recomanacions del POEC

L'Ajuntament ha aprovat suspendre durant un any l'atorgament de llicències urbanístiques a entitats financeres i immobiliàries, entre d'altres, per evitar la seva excessiva implantació al centre de la ciutat. Aquesta mesura, que es convertirà en ordenança urbanística en el termini de 12 mesos, és una de les recomanacions del POEC per evitar les anomenades 'zones fredes' comercials.

L'objectiu de l'Ajuntament és regular els usos urbanístics al centre de la ciutat per permetre la 'coexistència pacífica i equilibrada' de diversos usos comercials, evitant la implantació excessiva d'activitats econòmiques i financeres a les plantes baixes del centre. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que aquesta mesura recull una de les propostes del Pla d'Ordenació d'Equipament Comercials (POEC) per lluitar contra les 'zones fredes' que es formen en el recorregut comercial de la ciutat. L'escoltem.

Mercè Conesa

S'ha anat establint al centre un model d'activitat econòmica que crea 'zones fredes' i que pot amenaçar el model comercial territorial. Per això, s'acorda suspendre l'atorgament de llicències per a oficines, locutoris, entitats financeres, bancs, asseguradores i ETTs.


La suspensió tindrà efecte per un termini d'un any, i durant aquest temps s'elaborarà una ordenança urbanística d'usos per regular definitivament aquest tema. Tots els grups polítics del consistori han donat suport a aquesta mesura, tot i que el PSC ha volgut recordar que és una conseqüència de la moció que va presentar el grup socialista l'any 2002 per l'elaboració d'un POEC, i ha afegit que la decisió arriba una mica tard, quan les plantes baixes del centre ja estan plenes d'entitats econòmiques i financeres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.