Sant Cugat i la ciutat italiana d'Alba celebren una nova trobada que suposa un pas més cap a un possible agermanament


  • Comparteix:

L'acte central d'aquesta VIII trobada serà un campionat de petanca donada l'afició que uneix les dues ciutats

L'acte central d'aquesta VIII trobada serà un campionat de petanca donada l'afició que uneix les dues ciutats

Sant Cugat celebrarà el vuitè encontre amb la ciutat italiana d'Alba els propers dies 4, 5 i 6 de març. La jornada, que segons el regidor de Relacions Institucionals, és un pas més cap a un possible agermanament entre els dos municipis, tindrà com a acte central un campionat de petanca, arrel de l'afició a aquest esport que hi ha a les dues ciutats.

Les relacions d'amistat entre Sant Cugat i la ciutat italiana d'Alba s'estrenyen cada cop més. Així ho ha expressat el regidor de Relacions Institucionals, Jaume Tubau, en l'acte de presentació de la vuitena trobada entre les dues ciutats, que tindrà lloc a Sant Cugat els propers dies 4, 5 i 6 de març.

En aquesta ocasió la trobada tindrà com a eix central un campionat de petanca, que se celebrarà dissabte, i que acollirà també a diferents participants de la ciutat francesa de Beausoleill i del municipi belga d'Arlon.

Tubau explica que aquesta trobada, patrocinada per l'empresa italiana Ferrero, neix de l'afició per la petanca que hi ha a les dues ciutats, la de Sant Cugat i la d'Alba. L'escoltem.

Jaume Tubau

Aquesta trobada neix per la gran afició de les dues ciutats per l'esport de la petanca.


Tubau també ha volgut recalcar que han aprofitat la trobada per encetar contactes d'amistat amb les dues ciutats belga i francesa, que també tenen llaços d'unió també amb Alba.

Aquesta trobada, ha explicat Tubau, significa un primer pas cap a l'agermanament de Sant Cugat amb el municipi italià, tot i que perquè això es produeixi cal que siguin les entitats socials, culturals i esportives d'ambdues ciutats les que es coneguin millor i estableixin una relació estreta. En aquest sentit, Tubau ha explicat que a Alba hi viuen santcugatencs que contribueixen a estrènyer els llaços d'unió entre els dos municipis.

Jaume Tubau

A Alba hi viuen santcugatencs molt actius en voler mantindre el contacte amb la ciutat i viceversa. Això ajuda alposible agermanament entre les dues ciutats.


A banda de la competició de petanca, la trobada i que reunirà a unes 36 persones, inclourà una visita al Parlament de Catalunya així com una xerrada a la Casa de Cultura sobre la ciutat d'Alba i un sopar oficial a l'Hotel Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.