Thorson diu que l'Ajuntament aplica bona part de les mesures proposades per millorar la plaça Lluís Millet


  • Comparteix:

L'expert en mobilitat desmenteix que l'equip de govern no hagi consensuat amb ell les mesures que s'aplicaran, tal i com afirma l'associació de veïns Centre-Estació

L'expert en mobilitat desmenteix que l'equip de govern no hagi consensuat amb ell les mesures que s'aplicaran, tal i com afirma l'associació de veïns Centre-Estació

L'expert en mobilitat Ole Thorson assegura que la proposta adoptada per l'Ajuntament per tal d'incrementar la seguretat a la plaça Lluís Millet recull bona part de les mesures proposades en el seu informe i que contribuirà a millorar la convivència entre els vianants i els autobusos municipals. Thorson ha desmentit no conèixer ni haver consensuat les variacions adoptades per l'equip de govern, tal i com s'havia afirmat des de l'associació de veïns de Centre-Estació.

Després que aquesta entitat veïnal denunciés aquesta mateixa setmana que l'equip de govern no té previst complir amb les recomanacions proposades per l'expert en mobilitat, Ole Thorson, per incrementar la seguretat a la plaça Lluís Millet un cop hi passin els autobusos, ha estat el propi Thorson qui ha volgut desmentir aquestes declaracions.

Thorson ha assegurat que s'ha reunit en 3 ocasions amb els responsables de Mobilitat per consensuar quines mesures cal prendre, i ha afegit que, si bé no es recullen tots els punts del seu informe, si que se'n contemplen una bona part. En aquest sentit, ha destacat la proposta de posar finalment grans panells informatius que alertin del pas dels autobusos així com diferents elements que guiïn, d'alguna manera, el pas dels vianants.

Ole Thorson

Les propostes que hi ha sobre la taula no recullen tots els punts però si una majoria, sobretot l senyalització dels vianants sobre l'arribada dels autobusos.


L'expert en mobilitat ha explicat que, a partir d'elements com les pròpies terrasses dels bars, jardineres, aquests panells i també l'ampliació de la vorera de l'avinguda Lluís Millet més propera a l'estació, es podrà canalitzar en bona mesura els punts de creuament dels vianants i fer també les entrades i sortides a la plaça molt més segures.

Thorson ha afegit que, si bé és cert que mai es podrà garantir al cent per cent la total seguretat a la plaça, ja que sempre hi intervenen factors com la pròpia responsabilitat de vianants i conductors, el que sí que es fa és buscar les mesures i el disseny més adient perquè 'sigui molt difícil cometre errors que puguin acabar amb un sinistre'. D'aquesta manera, ha dit Thorson, es possibiliten aquests espais de convivència entre les persones i alguns vehicles, tal i com s'està fent en diverses ciutats europees.

Ole Thorson

Aquests últims anys en algunes ciutats hem aconseguit en alguns espais de vianants demostrar que es pot disminuir la pressió del trànsit i podem definir carrers per a més persones però amb aquesta convivència.


De la seva banda, el regidor de Mobilitat, Josep Romero, ha explicat que totes aquestes mesures s'aniran aplicant al llarg de les properes setmanes, un cop es finalitzin les obres d'adequació del carrer Safareigs i l'avinguda Àngel Guimerà. La voluntat és que els autobusos puguin tornar a passar per la plaça Lluís Millet al llarg del mes de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.