Sant Cugat s'integrarà l'1 d'octubre al sistema metropolità de tractament de residus


  • Comparteix:

Els grups de l'oposició critiquen el procediment de l'equip de govern i que no s'hagi explicat als veïns la taxa de tractament

Els grups de l'oposició critiquen el procediment de l'equip de govern i que no s'hagi explicat als veïns la taxa de tractament

Sant Cugat s'integrarà a partir del proper 1 d'octubre al sistema metropolità de tractament de residus, tot i que no deixarà de pertànyer als organismes comarcals. La decisió, que implicarà la introducció d'una nova taxa de tractament que es pagarà a través del rebut de l'aigua, ha estat aprovada al ple d'aquest mes amb els vots de l'equip de govern. L'oposició, en canvi, hi ha votat en contra i ha criticat la manca de diàleg i la intenció recaptatòria de la mesura.

A partir de l'1 d'octubre, la nostra ciutat s'integrarà al sistema metropolità de tractament de residus prestat per l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus. La decisió ha estat aprovada al ple amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU i ERC i els vots en contra dels grups de l'oposició, PSC, ICV i PP.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha defensat la decisió, i ha minimitzat l'impacte de la nova taxa associada a la integració al sistema metropolità de tractament de residus, que es cobrarà a través del rebut de l'aigua. Recasens, a més, ha criticat la postura dels grups d'esquerra a l'oposició -PSC i ICV-, i ha dit que a Sant Cugat s'oposen a mesures que apliquen als municipis on governen.

Joan Recasens

Estic sorprès de què allò que és bo als municipis on governen vostès, aquí sigui dolent. Ja comencem a estar acostumats. Però en aquells municipis, a més, apliquen una taxa fixa.


Recasens ha indicat que el 52% de les llars santcugatenques pagaran una quantitat addicional en el rebut de l'aigua d'entre 20 i 96 euros l'any, mentre que el 48% restant tindrà un sobrecost d'entre 41 i 109 euros. Només un 0'09% dels santcugatencs hauran de pagar el tram més alt d'aquesta taxa.

L'altre soci de l'equip de govern, ERC, també ha donat suport a la decisió. El seu portaveu municipal i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha destacat que la integració al sistema metropolità de residus farà la gestió més eficaç i menys costosa per a l'Ajuntament.

Eduard Pomar

El tractament de residus a través de l'Entitat Metropolitana permetrà una gestió més eficaç i menys costosa per a l'Ajuntament, simplificarà la gestió municipal i implicarà un estalvi important.


Els grups de l'oposició, en canvi, hi han votat en contra i han criticat que l'equip de govern no hagi intentat buscar el consens amb la resta de partits i el diàleg amb la Mesa de Residus. El portaveu municipal del PSC, Jordi Menéndez, considera que la decisió s'ha pres de forma precipitada i amb 'opacitat', i critica el fet que no s'hagi explicat als veïns les implicacions fiscals d'aquesta mesura, que per als socialistes suposen una 'doble imposició'.

Jordi Menéndez

La decisió s'ha pres amb opacitat. No han explicat als veïns, especialment als districtes, les implicacions fiscals d'aquesta mesura.


Des d'ICV-EA, a més, consideren que l'equip de govern només ha decidit integrar-se al sistema metropolità de tractament de residus per raons econòmiques, però sense replantejar el model de gestió de residus a Sant Cugat. Xavier Boix és el portaveu municipal ecosocialista.

Xavier Boix

L'entrada a l'entitat metropolitana només respon a estalviar a l'Ajuntament, no a la ciutat, uns 2 milions d'euros. No està malament, però no vol dir un canvi en el model de gestió de residus.


De la seva banda, la portaveu popular Berta Rodríguez creu que sota aquesta decisió s'amaga un intent de tornar a implantar la taxa de residus.

Berta Rodríguez

Aquesta és la fórmula de l'equip de govern per tornar a implantar la taxa de residus. Les famílies de Sant Cugat tornaran a pagar una taxa addicional.


Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde Joan Recasens ha explicat que la integració al sistema metropolità no implicarà retirar-se del Consorci de Residus del Vallès Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.