Sant Cugat podria tenir un Síndic de Greuges el mes de gener


  • Comparteix:

Tots els grups polítics del consistori han consensuat el reglament, que ara se sotmetrà a les aportacions de la societat civil

Tots els grups polítics del consistori han consensuat el reglament, que ara se sotmetrà a les aportacions de la societat civil

Tots els grups polítics del consistori han consensuat ja un esborrany del reglament del Síndic de Greuges, una institució de defensa dels drets del ciutadà enfront l'administració local i que podria ser una realitat el mes de gener. Després de més d'un any de treballs en comissió, l'Ajuntament inicia ara el procés de presentació pública del reglament i el donarà a conèixer a les entitats de la ciutat el proper dia 21de setembre en un acte a la Casa de Cultura.

El futur Síndic de Greuges de Sant Cugat, que podria ser nomenat el mes de gener, serà una persona amb un perfil 'independent, sensible i de màxim consens'. Així ho ha anunciat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha destacat la feina feta des de fa més d'un any per la comissió política encarregada de redactar el reglament. El document, que ha incorporat també aportacions de l'EMD de Valldoreix, serà presentat a les entitats i associacions de la ciutat el proper dia 21 en un acte a la Casa de Cultura i, paral·lelament, serà explicat als consells de districte per tal de donar-lo a conèixer a la ciutadania.

Lluís Recoder ha subratllat la impòrtància d'aquesta institució de defensa dels interessos dels ciutadans enfront l'administració i ha demanat el màxim 'reconeixement social' per a la figura del Síndic.

Lluís Recoder

El Síndic de Greuges és un instrument de defensa dels interessos dels ciutadans. És un pas que ja van fer el Parlament de Catalunya i l'Estat espanyol. Ha de tenir un reconeixement social i els ciutadans han d'entendre la seva utilitat.


Tots els grups polítics del consistori han expressat la seva satisfacció pel fet d'haver arribat a un 'consens polític màxim' sobre el reglament del Síndic de Greuges i han destacat la utilitat d'aquesta institució. Sentim les valoracions que han fet els portaveus de les diferents formacions amb representació al consistori.

Portaveus municipals

Valoracions de CiU, PSC, ERC, ICV-EA i PP sobre l'esborrany del Síndic de Greuges de Sant Cugat.


L'esborrany del Síndic de Greuges estableix que el càrrec tindrà una durada de 5 anys i que no podrà ser exercit per la mateixa persona durant més de dos mandats consecutius. El Síndic haurà de tenir una antiguitat mínima de 5 anys com a resident a Sant Cugat, i qui ocupi el càrrec no podrà exercir cap càrrec o funció de caràcter polític ni estar afiliat a un partit polític, sindicat o associació empresarial durant el seu mandat.

La intenció de l'Ajuntament és que el reglament del Síndic estigui aprovat inicialment al ple del mes de novembre i que l'aprovació definitiva es faci el mes de desembre. Si aquest calendari es compleix, el nomenament del Síndic de Greuges de Sant Cugat es farà al gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.