L'Ajuntament subvenciona 12 projectes d'entitats que treballen en cooperació al desenvolupament


  • Comparteix:

Un total de 12 projectes de cooperació al desenvolupament i de sensibilització seran subvencionats enguany amb els més de 200.000 euros que el pressupost municipal destina a les propostes de les entitats. Aquests fons s'inclouen en una partida total de 450.000 euros, que suposa el 0,9 % del pressupost, que es destina a solidaritat i cooperació.

La sala de plens de l'Ajuntament ha estat l'escenari on s'han donat a conèixer aquest dimecres els projectes d'entitats santcugatenques que rebran al llarg d'aquest 2006 els fons que havien demanat per tirar endevant propostes de cooperació al desenvolupament i de sensibilització. Els projectes han estat avaluats i seleccionats en un treball conjunt de l'Ajuntament i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L'acte ha estat presidit per l'alcalde, Lluís Recoder, que ha destacat que la ciutat ja dedica un 0,9% del pressupost anual a cooperació, amb la vista posada en l'1%, que s'espera assolir durant el 2007. Recoder ha destacat la importància del Pla de Cooperació i Solidaritat, que ha d'orientar les línies mestres de la cooperació de Sant Cugat. El document recull els eixos estratègics de la solidaritat a la ciutat, que es focalitzaran a treballar per eliminar les causes estructurals de la pobresa i en àrees geogràfiques concretes com són la Mediterrània, l'Amèrica Llatina i el Sàhara.

Per tirar endavant aquestes polítiques, la col·laboració amb el Fons Català de Cooperació és una de les claus, tal com ha explicat Lluís Recoder.

Lluís Recoder

és una institució que ens ajudarà a través d'aquesta avaluació exterior a que la nostra cooperació sigui de qualitat, eficaç per resoldre el que vol resoldre i perquè la voluntat solidària de la gent de Sant Cugat estigui en el bon camí.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha felicitat el Fons per la feina feta enguany en l'avaluació dels projectes i ha fet una crida a consolidar aquesta relació que és, segons ha afirmat, un instrument de formació per a tots els santcugatencs implicats en aquest camp.

Toni Ramon24

Felicitar el Fons per la feina feta i destacar el que hem de veure com el paper del Fons com instrument de formació per tots nosaltres.


Albert Pujol, tècnic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ha destacat el fet que a Sant Cugat i ha hagut fins a un 50% de propostes de sensibilització, una proporció gens habitual en d'altres poblacions. Pujol, a més, ha subratllat que hi hagut recursos suficients per cobrir les demandes que demanaven els projectes aprovats. Pel que fa a les propostes denegades, els responsables del Fons s'han posat a disposició de les entitats per ajudar-les a definir millor les seves propostes.

Albert Pujol

La majoria dels projectes s'han aprovat i en els casos que s'han denegat el que hem fet és comentar a les entitats el que han de millorar.


Pujol ha recalcat especialment el fet que ells no només fan una tasca d'avaluació sinó que la intenció és treballar conjuntament amb l'Ajuntament per anar millorant la qualitat dels projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.