Comença l'estudi per determinar l'orígen de les males olors de Mira-sol


  • Comparteix:

L'estudi d'olors a la zona de la planta de compostatge i la deixalleria de Mira-sol comença aquest dilluns amb l'objectiu de determinar l'origen de la pudor. Les actuacions de l'àrea de Serveis Urbans per resoldre el problema es prendran a partir de les conclusions de l'informe, que estaran disponibles d'aquí a tres mesos.

L'estudi s'allargarà fins a finals d'any amb l'objectiu de fixar les causes exactes de les emanacions. Fa uns anys, es va reduir el volum de matèria orgànica tractada a la planta de compostatge, però aquesta mesura no ha impedit que continuïn les males olors.

Cristina Paraira és regidora de Serveis Urbans.

Cristina Paraira

A la zona de la planta de compostatge i la deixalleria, hi ha diferents indústries i una riera. Fa temps que rebem queixes dels veïns de la zona.


Per a l'elaboració de l'informe, que va a càrrec de l'empresa Strenghts Business Engineering, es distribuiran una seixantena de punts de mesura a la zona de la deixalleria, al barri de Can Vallhonrat de Rubí i a Mira-sol. D'aquesta manera es recolliran dades sobre el grau de les olors.

Paraira diu que les conclusions del treball determinaran quines mesures es prendran per acabar amb les emanacions.

Cristina Paraira

S'hauran de prendre diferents mesures un cop sapiguem què produeix la mala olor. L'estudi les determinarà.


La falta d'acord amb l'Ajuntament de Rubí en el finançament de l'estudi n'ha retardat l'elaboració. Finalment, l'Ajuntament de Sant Cugat haurà de pagar íntegrament l'informe. El cost de l'estudi és de 11.400 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.