La segona fase d''Ajuntament a prop' entra en funcionament


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha engegat la segona fase del projecte 'Ajuntament a prop'. En aquesta fase, s'atendran les unitats familiars formades per una persona de 80 anys i una de 65 anys que convisquin juntes. L'objectiu és detectar les necessitats d'aquest sector de la població i destinar-hi recursos.

L'Ajuntament està treballant ja en la segona fase del projecte 'Ajuntament a prop'. En aquesta segona fase es continua l'estudi, però en aquest cas s'atendrà aquelles unitats familiars formades per una persona amb 80 anys o més que visqui amb una altra persona de més de 65 anys. Està previst que en aquesta segona es duguin a terme unes 466 entrevistes en quatre mesos. El treball el durà a terme un equip format per tres treballadores familiars i una treballadora social.

El regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs, detalla l'objectiu d'aquesta segona fase.

Enric Tomàs

L'objectiu és detectar aquelles mancances i aquelles necessitats que la gent té per actuar.


El servei va néixer l'any 2004 quan es va donar suport a aquelles persones de més de 80 anys que vivien soles. En aquella fase es van atendre 225 casos per fer un estudi de les necessitats d'aquest sector de la població. Després de la primera fase, es va produir un augment d'entrevistes del servei d'acollida i de recursos per a la gent gran.

Entre els recursos destinats per l'Ajuntament i que segueixen funcionant destaquen 'els serveis a domicili', 'el telèfon 24 hores' o 'el xec de neteges a domicili per a gent gran'. En aquesta segona fase es potenciaran els agafadors de dutxa i el servei de neteja.

Escoltem Enric Tomàs.

Enric Tomàs

No són coses que es fessin abans, però ara els volem donar una importància més gran.


El procediment consisteix en unes visites concertades a càrrec d'un professional de l'àmbit social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.