Els cinc partits amb representació al consistori aborden les polítiques socials en un debat a ASDI


  • Comparteix:

La creació d'una finestra única d'atenció als discapacitats, la supressió de les barreres arquitectòniques i l'aportació de fons públics i privats a la futura residència d'ASDI són els punts d'acord en matèria de polítiques socials entre tots els partits polítics amb representació al consistori. La Llei de Dependència és el punt més controvertit entre les cinc formacions, que han exposat les seves propostes d'ajut als discapacitats en un debat organitzat per ASDI a Valldoreix.

L'1 de gener d'aquest any ha entrat en vigor la nova Llei de Dependència, que suposa una transformació dels drets de les persones dependents. Segons el procediment previst, els ajuntaments són els encarregats d'elaborar un programa individual d'atenció per a cada municipi.

En nom de CiU, Mercè Conesa considera que el futur equip de govern no podrà fer res amb la nova llei si no hi ha recursos econòmics per part de la Generalitat.

Mercè Conesa

Si no vénen diners, no podem fer res amb la Llei de Dependència.


Aquest ha estat el principal punt de controvèrsia entre les dues forces majoritàries al municipi. L'alcaldable del PSC, Salvador Gausa, assegura que la Llei de Dependència és una gran oportunitat per al futur equip de govern.

Salvador Gausa

La Llei de la Dependència és una gran oportunitat, no una obligació.


Tots els partits s'han mostrat a favor de la creació d'una xarxa per dicapacitats, tal com proposa ASDI. Tot i això, l'alcaldable d'ERC, Raul Grangé, considera que la xarxa és una mesura específica, i que s'hauria d'intentar integrar els discapacitats.

Raul Grange

La xarxa per discapacitats és específica i hauríem d'intentar intergar el discapacitat.


Un altre dels punts d'acord entre els formacions és la recaptació d'ajuts de cara a la futura llar-residència d'ASDI a partit de fons públics i de patrocini privat. ICV-EUiA, a través d'Àssun Reyes, ha posat una condició al patrocini privat.

Àssun Reyes

Hem de demanar al patrocini privat les mateixes garanties que el públic.


Totes les formacions amb representació al consistori han coincidit en la supressió de barreres arquitectòniques i de comunicació de la ciutat. Alfredo Bergua, en nom del PP, ha exposat la seva proposta.

Alfredo Bergua

Cal implementar la supressió de barreres.


Tots els partits han coincidit en la creació d'una finestra única per atendre als discapacitats. El debat electoral organitzat per ASDI ha tingut lloc aquest dijous,en vigília de l'inici de la campanya electoral, a la seu de l'associació a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.