CiU promet pagar el 50% de lloguer a joves per a pisos de fins a 700 euros


  • Comparteix:

CiU promet subvencionar la meitat del lloguer durant tres anys a les parelles que es constitueixin legalment abans d'arribar als 30. El candidat de la federació, Artur Mas, també proposa que la Generalitat col·labori en la compra d'habitatges a menors de 35 anys. Mas també ha posat Sant Cugat com a exemple de promoció d'habitatge públic en contraposició a ciutats governades pel PSC.

El govern establiria el límit de la subvenció de lloguer per a pisos d'entre els 400 i els 700 euros, segons els preus de la zona. Si té èxit, CiU preveu ampliar aquesta mesura a solters i menors de 35 anys.

Segons Mas, aquestes subvencions no tindrien en compte els ingressos de la parella, ja que considera que 'el límit ja el marquen els preus del lloguer'.

CiU també proposa pagar fins al 20% del cost del primer habitatge a les persones o parelles menors de 35 anys. D'aquesta manera, el govern no subvencionaria la compra de la vivenda, sinó que es convertiria en copropietari. Posteriorment, el propietari podria comprar el percentatge de la Generalitat o bé vendre la seva part a l'executiu.

El candidat nacionalista subratlla que aquestes propostes tindran uns topalls econòmics per impedir l'increment del preu de l'habitatge.

Artur Mas

Hi haurà uns topalls per no encarir el preu de l'habitatge. Calculem que 22.000 persones es podrien beneficiar del ajuts en lloguer.


Mas també ha demanat l'ajut del ajuntaments per facilitar l'accés a l'habitatge. En aquest sentit, el candidat nacionalista ha elogiat la tasca de Sant Cugat en la construcció d'habitatge públic. Segons Mas, el fet que la nostra ciutat sigui la localitat amb més pisos de protecció oficial per habitant demostra la feina ben feta de CiU.

L'alcalde i parlamentari Lluís Recoder ha contraposat la contribució de la nostra ciutat en habitatge públic a la tasca d'altres consistoris de la zona.

Lluís Recoder

Sant Cugat és, en termes relatius, la ciutat que ha començat a construir més habitatge públic a Catalunya.


La presentació de propostes d'habitatge de CiU ha tingut lloc a l'avinguda de la Clota, on l'Ajuntament està construint habitatges de protecció oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.