El ple de Sant Cugat rebutja l'eliminació d'un dels múltiplex de TVC


Temes relacionats

Puigneró: 'El canvi en l'espai radioelèctric sembla fet amb criteris polítics' (19/mai/14)


  • Comparteix:

El ple rebutja la supressió de canals de TV3 / Foto: TV3

El ple rebutja la supressió de canals de TV3 / Foto: TV3

Tots els partits, tret del PP, s'oposen a l'eliminació d'un dels múltiplex de Televisió de Catalunya (TV3) i demana al govern espanyol que negociï amb la Generalitat una alternativa tècnica perquè siguin compatibles el manteniment dels dos múltiplexs de TVC i l'oferta dels serveis 4G. A través d'una moció de CiU, el ple considera que l'eliminació del múltiplex és un atac del govern espanyol a la llengua i la cultura catalanes, ja que suposaria la pèrdua de canals en català o de l'alta definició. El PP ha negat les acusacions i recorda que la UE és la que mana la reordenació.

La moció sorgeix davant la normativa de reordenació de l'espectre radioelèctric que està preparant el ministeri d'Indústria espanyol. Aquesta normativa estableix que Catalunya perdrà un dels tres múltiplexs que té a partir de l'1 de gener del 2015. Actualment, els dos múltiplexs públics estan gestionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, mentre que el tercer està en règim de concessió a l'operadora Emissions Digitals de Catalunya (EDC), propietat del Grupo Godó.

El govern espanyol preveu que la Generalitat tanqui el segon múltiplex, que impediria les emissions en alta definició de TV3 (o bé tancar algun dels canals petits), obligaria el 33 i el Super3 a compartir graella i impediria un intercanvi futur amb el País Valencià i les Balears.

La regidora de Comunicació, Joana Barbany, veu en la mesura un atac a la llengua.

Joana Barbany

No hi ha arguments tècnics. Hi ha un motiu polític en la reordenació de l'espectre.


El PP ha subratllat que és la UE la que ha instat a la reordenació de l'espectre i nega que hi hagi cap intenció d'atacar la llengua catalana. El regidor popular, Álvaro Benejam, ha recordat a CiU que el govern de la Generalitat ja ha tancat canals de Televisió de Catalunya.

Álvaro Benejam

Quan la Generalitat tanca un canal de TVC, no és un atac a la llengua. En canvi, si ho fa Madrid, sí que ho és.


La resta de l'oposició - PSC, ICV i CUP - ha donat suport a la moció i veuen en els moviments del govern espanyol un intent de debilitar el català. Aquests partits també han criticat CiU, però, per haver retallat canals i pressupost a TVC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.