El ple municipal condemna els actes vandàlics i alerta del seu cost econòmic


Temes relacionats

El PP vol que el consistori condemni la crema de contenidors i les pintades (16/jul/14)


  • Comparteix:

Les restes d'un contenidor cremat

Les restes d'un contenidor cremat

El consistori condemna els actes de vandalisme i incivisme que es produeixen a la ciutat, com la crema de contenidors i les pintades a les parets. Així ho estableix una moció presentada pel PP al ple d'aquest dilluns aprovada amb esmenes de CiU. De la seva banda, ICV-EUiA i la CUP hi han votat en contra perquè consideren que el text barreja diferents qüestions, mentre que el PSC s'ha abstingut.

106 contenidors cremats al 2013 és un dels punts de partida de la moció, que adverteix que el cost per substituir el mobiliari danyat va suposar més de 100.000 euros. El regidor del PP Bruno de Salvador creu que una ciutat que es gasta aquesta quantitat de diners en solucionar els desperfectes vandàlics té un problema.

Bruno de Salvador

L'any passat l'Ajuntament es va gastar 100.000 euros en substituir els contenidors. És un tema greu.


La proposta popular ha trobat la complicitat de CiU, que tot i així ha esmenat la moció perquè tenia 'males formes' i feia al·lusions polítiques, tal com ha assegurat el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol.

La moció, en canvi, ha estat rebutjada per la CUP i ICV-EUiA, que han considerat que barrejava diferents temes que no tenen res a veure i són molt diferents. La CUP ha criticat que el PP es referís en la moció original a les presumptes pintades d'Arran i no fes referència a altres aparentment causades per altres ideologies. Els ecosocialistes, a més, han vist un escenari 'apocalíptic' en la situació local de seguretat que plantejaven els populars en la moció.

El PSC s'ha abstingut, tot i que ha compartit les tesis expressades pels altres partits d'esquerres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.