L'Ajuntament promourà activitats per adaptar-se al canvi climàtic


Temes relacionats

Sant Cugat continua la seva lluita contra el canvi climàtic en l'àmbit local (18/mar/14)

El Pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic es reuneix a Brussel·les (21/jun/13)

Puigdomènech: 'Un dels reptes és la producció d'energia renovable' ( 7/mai/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat vol adaptar-se als efectes del canvi climàtic

Sant Cugat vol adaptar-se als efectes del canvi climàtic

El consistori ha aprovat la seva adhesió a la iniciativa Alcaldes per a l'Adaptació al Canvi Climàtic, una proposta europea que pretén promoure activitats en l'àmbit local per adaptar-se al canvi climàtic. La mesura, que ha rebut el suport de totes les formacions del ple, vol donar continuïtat al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, al qual Sant Cugat es va adherir al 2009.

Després del compromís adquirit el 2009 per reduir un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle abans del 2020, ara Sant Cugat renova la seva vocació ambiental amb la seva adhesió a un nou projecte de la Comissió Europea, Alcaldes per l'Adaptació al Canvi Climàtic.

En aquest cas, però, la prioritat no és lluitar o mitigar els efectes d'aquest procés, sinó buscar fórmules en l'àmbit local que permetin a les ciutats adaptar-se als canvis que implica, com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech

Joan Puigdomènech

El que demana de les institucions és que les entitats locals facin activitats que suposin una adaptació de cara als efectes del canvi climàtic.


El projecte, que s'ha aprovat per unanimitat, té previst fer un primer balanç d'aquí a dos anys. Ciutats com Barcelona, Munic, Copenhagen i Nàpols, entre moltes d'altres, ja han manifestat interès a sumar-s'hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.